Nigeria:Triplu atentat comis de militanţii islamişti împotriva unor biserici

Nigeria:Triplu atentat comis de militanţii islamişti împotriva unor biserici

Trei atentate cu bombă care au vizat biserici din nordul Nigeriei, o regiune marcată de violenţele comise de grupul islamist Boko Haram, s-au soldat cu 7 morţi. Atacurile vin după ce săptămâna trecută două atentate similare au fost comise în timpul unor slujbe din două lăcaşuri de cult.

Primele două atacuri au vizat catedrala catolică şi biserica evanghelică din oraşul Zaria, din statul Kaduna. Agenţia de stat pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă a indicat că exploziile s-au produs în două sectoare ale oraşului, care au mai fost atacate de islamiştii din Boko Haram.

La scurtă vreme, s-a produs al treilea atentat cu bombă, care a avut ca ţintă o biserică din Kaduna, capitala statului cu acelaşi nume aflat nu departe de oraşul Zaria.

Duminica trecută, atentate revendicate de islamiştii din Boko Haram au vizat două biserici din centrul şi nord-estul Nigeriei. Patru oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un purtător de cuvânt al Boko Haram a declarat ulterior că aceste atacuri vor să demonstreze că grupul rămâne activ ,în pofida represiunii la care recurg forţele de securitate nigeriene. Boko Haram şi-a intensificat de la mijlocul anului 2009 atentatele împotriva responsabililor guvernamentali, a forţelor de securitate şi minorităţii creştine în oraşele din nord cu majoritate musulmană. Aceste violenţe au făcut de atunci peste 1.000 de morţi. Nigeria, ţară africană cu peste 160 de milioane de locuitori, este divizată între nordul majoritar musulman şi sudul dominant creştin, mult mai bogat datorită resurselor de petrol.