Evenimentul Zilei > International > Nigeria: militanţi Boko Haram au răpit-o pe soţia vicepremierului camerunez
Nigeria: militanţi Boko Haram au răpit-o pe soţia vicepremierului camerunez

Nigeria: militanţi Boko Haram au răpit-o pe soţia vicepremierului camerunez

Militanţi din grupul islamist radical nigerian Boko Haram au răpit-o pe soţia viceprim-ministrului camerunez Amadou Ali duminică într-un atac asupra oraşului de frontieră din nord Kolofata, a anunţat un ministru din guvern, informează DPA.

Liderul religios musulman al oraşului, numit Lamido, a fost de asemenea răpit împreună cu întreaga sa familie, a declarat ministrul comunicaţiilor Issa Tchiroma.

Asaltul combatanţilor nigerieni urmează unor atacuri transfrontaliere în Camerunul vecin vineri şi sâmbătă ce au ucis patru soldaţi camerunezi şi rănit alţi zece.

Tchiroma a adăugat că forţele de securitate i-au respins pe atacatori şi 'întregul teritoriu naţional este sub control'.

Boko Haram a lansat mai multe atacuri în nordul Camerunului în acest an, jefuind sate şi omorând civili de-a lungul frontierei poroase cu Nigeria ce se întinde pe mai mult de 2.000 de kilometri.

Preşedintele Camerunului, Paul Biya, a declarat 'război contra Boko Haram' în luna mai
şi a început lansarea de operaţiuni regulate de combatere a terorismului în
nord.

Boko Haram, care înseamnă 'educaţia occidentală este păcătoasă', a lansat primele
atacuri în Nigeria în 2009, când insurgenţii au luat ca ţinte în principal creştini, afirmând că vrea să stabilească un stat islamic.

Începând de la jumătatea anului 2013, Boko Haram şi-a concentrat atacurile asupra agenţilor securităţii de stat, precum şi asupra civililor atât creştini cât şi de credinţă musulmană, aminteşte DPA.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: