„Gratuit nu e niciodată.” Aşa şi-a început Clotilde Armand declaraţia despre ideea Gabrielei Firea de a face transportul public din Bucureşti, fără plată.

“Oamenii care conduc autobuzele sunt plătiți și autobuzele sunt cumpărate. Sunt două aspecte. Dacă este gratuit complet, sunt oameni care iau transportul fără să plătească – e risc să fie mizerabil. Dacă nu dai nimic, nu ai respect pentru obiectul respectiv. Vrem să fie un loc unde te simţi bine şi e confortabil. Cei care iau transportul fac un serviciu tuturor, e normal ca acest cost să fie împărţit”, a spus Clotilde Armand pentru digi24.

Candidata USB a declarat chiar că foloseşte foarte des autobuzele şi metrourile din Bucureşti.

„Nu cred că nu e bine să nu plătească. Dar ca toată lumea să se urce fără să plătească, nu mi se pare bun”, a mai precizat ea.

În aceeaşi discuţie, Nicuşor Dan a spus care este cea mai mare problemă a RATB. După părerea sa, marea problemă din Bucureşti este faptul că autobuzele RATB nu vin la timp.

Atunci când Gabriela Firea va propune gratuitatea transportului public în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan a afirmat că USB se va opune prin consilierii săi.

„Managementul RATB este depăşit. O să cerem audit, unde se duc banii, de ce avem 5.000 de şoferi, ce sunt ceilalţi 5.000 de angajați”, a adăugat Nicușor Dan.