Evenimentul ZileiPoliticaNicușor Dan SALUTĂ decizia PNL de susținere a MOȚIUNII împotriva ministrului Justiției: „E nevoie de toate forţele pentru a opri tancul PSD”

Nicușor Dan SALUTĂ decizia PNL de susținere a MOȚIUNII împotriva ministrului Justiției: „E nevoie de toate forţele pentru a opri tancul PSD”

Nicușor Dan SALUTĂ decizia PNL de susținere a MOȚIUNII împotriva ministrului Justiției: „E nevoie de toate forţele pentru a opri tancul PSD”
Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, salută decizia liberalilor de a spijini moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

"Am anunţat ieri că USR va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Florin Iordache, pentru că, prin cele două proiecte de OUG-uri, atacă domeniul pe care ar trebui să-l apere. Colegii mei au început să strângă semnăturile necesare şi salutăm decizia liberalilor de a sprijini moţiunea simplă. E nevoie de toate forţele pentru a opri tancul PSD care trece cu şenila peste democraţie", a scris vineri, pe Facebook, liderul USR.

USR a anunţat, joi, că va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Justiției Florin Iordache, pentru ordonanţele ce privesc amnistia şi graţierea. Formațiunea a anunțat că va înainta un memoriu Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în care va arăta de ce proiectele celor două ordonanţe de urgenţă urmăresc interesele unor persoane care deţin sau au deţinut funcţii publice şi nu pe cele ale societăţii, care are nevoie de limitarea fenomenului corupţiei. 

Tot joi președintele interimar al PNL, Raluca Turcan a anunțat că liberalii iau în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură, ca răspuns la proiectele de promovare prin ordonanţă de urgenţă a graţierii şi a modificărilor la codurile penale.

 


Accesează: