Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan: Justiţia trebuie să afle adevărul despre „complicităţile” Gabrielei Firea
Nicușor Dan: Justiţia trebuie să afle adevărul despre „complicităţile” Gabrielei Firea

Nicușor Dan: Justiţia trebuie să afle adevărul despre „complicităţile” Gabrielei Firea

Candidatul PNL și USR-Plus la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, spune că justiţia trebuie să afle adevărul despre „complicităţile” Gabrielei Firea la „represiunea” din 10 august şi despre „tentativele ulterioare de muşamalizare”.

10 august a arătat că represiunea e în firea PSD. Pe 10 august s-au comis ilegalităţi, au fost încălcate drepturile democratice ale românilor, iar Justiţia trebuie să facă dreptate şi să afle adevărul. Inclusiv adevărul despre complicităţile Gabrielei Firea la represiunea din 10 august şi tentativele ulterioare de muşamalizare: implicarea ei personală, implicarea fostului prefect al Capitalei, consilier personal al Gabrielei Firea, Speranţa Cliseru, implicarea viceprimarului PSD, Aurelian Bădulescu”, a declarat candidatul.

„În ultimii doi ani, nu am auzit ca primarul PSD, Gabriela Firea, să ceară scuze bucureştenilor care au fost bătuţi şi gazaţi pe 10 august în oraşul în care ea era şi încă este primar”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

El o acuză pe Gabriela Firea că ar fi „rămas fidelă spiritului de castă din PSD, caracterizat de agresivitate, mentalitate de tip conspiraţionist, de spiritul de apărare cu îndârjire” a funcţiilor şi privilegiilor.

Nicuşor Dan a adăugat că mitingul din 10 august „a adâncit şi mai mult ruptura” dintre PSD şi societatea românească, dintre „aroganţa liderilor politici pesedişti” şi civismul românilor care au ieşit în stradă pentru a manifesta „împotriva atacurilor asupra Justiţiei, împotriva distrugerii ţării”.

Candidatul PNL și USR-Plus a adăugat că mesajul celor care au ieşit atunci în stradă este şi astăzi acelaşi, chiar dacă PSD a fost îndepărtat parţial de la putere.

„PSD este încă la butoane în Bucureşti, iar bucureştenii trebuie să-şi amintească în fiecare zi de ceea ce a făcut PSD atunci, când a încercat să sugrume vocea bucureştenilor, inclusiv cu ajutorul violenţei. Pe 10 august 2018, oamenii au putut vedea esenţa regimului PSD: violenţa. Violenţa fizică, verbală şi politică faţă de cei care gândesc altfel. Violenţele ordonate atunci de regimul Dragnea (din care făcea parte şi liderul PSD Bucureşti, Gabriela Firea) au arătat clar că mentalitatea comunistă şi spiritul mineriadelor sunt vii în acest partid, iar principiile democratice n-au fost niciodată în mod real acceptate”, a adăugat Nicușor Dan.

Curtea de Apel Bucureşti dezbate, luni, cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în Dosarul 10 august.

Ziua decisivă. Ce se întâmplă cu Dosarul „10 august”