"Dl. Tăriceanu a spus explicit că noi ne pretindem antisistem dar am venit să cerem mașină cu șofer. Foarte urâtă comportarea d-lui Tăriceanu, care a mințit pur și simplu că colegii noștri de la USR s-au dus și au cerut mașină cu șofer fiecare. Este pur și simplu o minciună. Este un regulament pe care l-a aprobat Parlamentul vechi, care spune că se dă câte o mașină fiecărui lider de grup și se mai dă o mașină la 25 de parlamentari", a spus Nicușor Dan, pentru EVZ.

Dan a precizat că a primit și el, ca lider al grupului deputaților USR, o mașină cu șofer dar că nu știe dacă o va folosi.

"Deci sunt niște mașini cu șofer care se asigură și la Cameră și la Senat care sunt atribuite pe anumite reguli. Pe regulile astea ni s-au atribuit și nouă niște mașini. Mi s-a atribuit și mie ca șef de grup și n-am folosit-o încă. Nu prea știu ce să fac cu șoferul. Dar în niciun caz nu s-au dus oamenii noștri să ceară fiecare mașină cu șofer. Asta este pur și simplu o minciună", a explicat Nicușor Dan. 

 Și viceliderul senatorilor USR Vlad Alexandrescu a negat vehement acuzațiile lui Tăriceanu, precizând că nimeni din partid nu a cerut absolut niciun fel de privilegiu pentru membrii săi, ci a cerut doar şase funcţionari parlamentari, aşa cum au toate grupurile.

"Am fost surprins de declaraţia domnului Călin Popescu-Tăriceanu. Este o minciună. Grupul parlamentar al senatorilor USR nu a cerut absolut niciun fel de privilegiu pentru senatorii săi, avem tot ce ne trebuie. Singurul lucru pe care l-am cerut au fost şase funcţionari parlamentari pentru un grup parlamentar nou creat, aşa cum au toate grupurile parlamentare. Suntem foarte surprinşi că preşedintele Senatului înţelege în acest fel să colaboreze cu un partid nou format, care reprezintă voinţa a 9% din electorat şi care înţelege într-adevăr să facă opoziţie în Parlament. Dacă acesta este sprijinul pe care ni-l dă, printr-o mărturie mincinoasă, considerăm că într-adevăr avem o problemă", a spus Alexandrescu, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat miercuri că Uniunea Salvaţi România a făcut o solicitare la Secretariatul general pentru ca fiecare senator al partidului să beneficieze de maşină cu şofer şi un birou. 

"Partidul antisistem văd că s-a integrat. Vorbeau de privilegii, de nu ştiu ce la Parlament. Fiecare vrea maşină cu şofer şi birou. Foarte interesant mi se pare. La Secretariatul general al Senatului au făcut solicitarea", a afirmat Tăriceanu.