Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan: Excludem orice alianță pentru parlamentare. VEZI ce a declarat despre PNL
Nicușor Dan: Excludem orice alianță pentru parlamentare. VEZI ce a declarat despre PNL

Nicușor Dan: Excludem orice alianță pentru parlamentare. VEZI ce a declarat despre PNL

Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România (USR) a declarat, într-un interviu acordat Pressone, că exclude din start orice alianță cu vreun partid în contextul alegerilor parlamentare din toamnă, fiindcă nu dorește să-și asume acest. risc.

Totuși, liderul USR a spus că va fi în dialog cu partidele pentru discuta despre posibilitatea unei alianțe informale. Aceasta ar consta într-un pact de neagresiune prin care USR să nu candideze "unde candidează ei, dar astfel încât să existe reprezentativitate." În plus, Nicușor Dan a anunțat și care e ținta USR la parlamentare. 

"Pentru USR, țintim 10%, dar nu vrem să riscăm să ne impunem prag de 10% sau de 8%, și eventual să nu intrăm în Parlament din cauza asta. Rămâne ca fiecare dintre partidele astea cu care avem valori comune să decidă dacă vrea să facem o alianță informală, astfel încât noi să nu candidăm în județul respectiv, dar să existe reprezentativitate locală, iar, pe de altă parte, pragul să fie de 5%", a spus Nicușor Dan, pentru Pressone. 

Despre alegerile locale din vara acestui an, Nicușor Dan a spus că după ce a văzut rezultatele sondajelor, "a fost foarte tentant târgul cu PNL".

"Nu vă ascund că, știind rezultatele sondajelor, a fost foarte tentant târgul cu PNL. Era evident că, fără el, Gabriela Firea are 99% șanse să câștige. Era pariul ăsta cu PNL: cine e în față, cine se retrage? Îmi dădea o șansă să câștig Primăria, însă a câștigat principiul că nu poți – chiar teoretic – să te angajezi să îl susții pe Cătălin Predoiu și PNL-ul pe care i-ai înjurat cu doar câteva luni înainte", a explicat președintele USR.