Liderul USR a anunțat că intenționează să o dea în judecată pe Alina Mungiu-Pippidi, precizând că va lua legătura cu Departamentul Litigii din partid, în acest sens. 

Politologul Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele Societăţii Academice Române, a afirmat, într-un editorial scris pentru romaniacurata.ro, că SRI a controlat direct sau indirect diferite "organe de presă" și l-a ajutat pe coordonatorul campaniei USR, Matei Păun să facă "dealul cu tehnocrații", în schimbul "promiterii sprijinului în presă".

"Putem investiga ce firme are SRI și în ce organe de presă au acțiuni direct sau indirect? Măcar să ne propunem să vedem imperiul manipulării de aproape? USR, prin Matei Păun, a făcut dealul cu „tehnocrații” în schimbul promiterii sprijinului de presă, care pînă atunci băgase USR sub preș, cum fac cu tot ce e spontan și unde nu plătește nimeni. A cui presă e aceea, dacă pot să întreb, că tehnocrații în sine nu aveau nici un fel de presă, ce să mai spun de KJ, care are presă mai ales proastă? Cine de fapt controlează așa de mult din presă și are birouri la Cotroceni și guvern, mai ales cea electronică, încît poate face asemenea tîrguri? Nu cumva?", mai scrie AMP, pe romaniacurata.ro.

Totodată, deputatul USR, Nicuşor Dan, a anunţat că va candida pentru preşedinţia partidului, la congresul care va avea loc în această primăvară. 

"Da, voi candida pentru preşedinte", a spus Nicuşor Dan, duminică, la Sibiu, în cadrul unei conferinţe de presă. 

În cadrul unei întâlniri cu 400 de membri la Sibiu, conducerea USR a stabilit data de desfăşurare a congresului "fie în martie, fie în mai, la Cluj-Napoca." Liderul USR a mai precizat că data exactă a Congresului va fi stabilită până la sfârșitul acestei luni. 

Până la Congres vor avea loc alegeri în toate filialele judeţene din ţară ale USR.