Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan depune plângere penală. „O să fie mâine la Parchet”
Nicușor Dan depune plângere penală. „O să fie mâine la Parchet”

Nicușor Dan depune plângere penală. „O să fie mâine la Parchet”

Candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Generală, deputatul Nicuşor Dan, a anunţat că va fi depusă o plângere penală la Parchet împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, a şefului companiei de salubritate din acest sector şi a şefului Poliţiei locale.

Demersul lui Nicușor Dan vine după ce conferinţa de presă pe care a susținut-o joi, la intersecţia dintre străzile Progresului și Doctor Constantin Istrati, a fost perturbată în mod repetat de claxoanele maşinilor de salubritate ale sectorului 5.

„O să fie mâine la Parchet o plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, şefului companiei de salubritate de la sectorul 5 şi şefului Poliţiei locale de la sectorul 5”, a afirmat Nicuşor Dan.

Folosindu-se de această ocazie, Nicușor Dan s-a arătat optimist, spunând că la viitoarele alegeri locale, bucureştenii vor şti cum să scape de administraţie Firea-PSD. El a precizat că, din păcate, ultimii patru ani au fost pierduți pentru bucureşteni pentru că viața lor nu s-a schimbat cu nimic. Dimpotrivă, a spus candidatul Nicușor Dan, RADET-ul a intrat în faliment, iar STB-ul este pe cale să-i împărtășească soarta.

„Am venit acum patru ani, ne-am dus în Consiliul General, în primul rând am dorit să colaborăm, voiam să colaborăm. Din păcate, ne-am trezit cu o putere Firea-PSD care nu numai că nu voia să colaboreze cu noi. Deciziile în Consiliu erau stabilite dinainte şi niciun argument nu conta şi consilierii duceau o muncă până în instanţă pentru a obţine hârtii din Primărie pe care primarul dispusese să nu li se dea”, a precizat Nicușor Dan.

El a arătat că actuala administrație a Capitalei nu a reușit nici cu propriul Guvern, nici cu propriul Parlament şi n-a făcut decât să caute pretexte ca să-și justifice incompetenţa şi lipsa de realizări.

„Avem practic un primar care patru ani de zile nu a locuit în acest oraş”, a susţinut Nicuşor Dan.

Și USR Sector 5 a formulat un denunţ la DNA împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, şi a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

„Deoarece comportamentul mizerabil este deja marcă înregistrată PSD, Daniel Florea a orchestrat perturbarea prin zgomot (claxoane, motoare ambalate) şi duşuri cu dezinfectant a participanţilor la conferinţa de presă susţinută de Nicuşor Dan”, a anunțat USR Bucureşti, într-o postare pe Facebook.

USR, denunț la DNA după acțiunile PSD contra lui Nicușor Dan

Orban, despre boicotarea conferinței lui Nicușor Dan: „Haidamacii lui Firea și Pandele”