Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan, concluzie ucigătoare pentru Firea: „A dus orașul în faliment”
Nicușor Dan, concluzie ucigătoare pentru Firea: „A dus orașul în faliment”

Nicușor Dan, concluzie ucigătoare pentru Firea: „A dus orașul în faliment”

Primăria Generală a Municipiului București a ajuns în faliment din cauza deciziilor greșite adoptate în cei patru ani de mandate, de Gabriela Firea, susține Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Generală.

Candidatul propus de PNL și USR-PLUS la Primăria generală, Nicușor Dan, a declarat într-o conferință de presă că nu afacerea Constanda, a falimentat Primăria Generală ci deciziile proaste ale actualei administrații condusă de Gabriela Firea.,

„La sfârșitul lui 2019, datoriile curente ale Primăriei Capitalei erau 1,5 miliarde de lei, datorii comerciale și 1,5 miliarde de lei datorii către stat. La momentul acesta, nu am informația oficială, (…) dar se pare că datoria curentă a Primăriei Capitalei, la sfârșit de iulie 2020 este de 3,7 miliarde de lei. Asta înseamnă că Primarul PSD, Firea, a cheltuit în 4 ani bugetul pe 5 ani. Asta înseamnă că datoria curentă a Primăriei Capitalei este bugetul pe anul următor”, a declarat Nicușor Dan.

El a precizat că primarul Gabriela Firea este un pericol pentru Municipalitate, fiind depășită de funcția pe care o ocupă.

„Este evident că primarul ăsta a fost depășit de anvergura funcției pe care a avut-o, dar în momentul în care ești depășit și duci orașul în faliment, te ascunzi în gaură de șarpe de rușinea asta. Nu vrei să mai iei încă un mandat la primărie, nu visezi să fii președintele PSD, să fii prim-ministru, să fii președintele României”, a precizat Nicușor Dan.

El a precizat că unul dintre motivele pentru care PMB este „falimentară” îl reprezintă înfiinţarea companiilor municipale, al căror capital cumulat ar fi de 825 de milioane de lei.

„Capitalul cumulat al companiilor municipale este de 825 de milioane de lei, adică Primăria Capitalei a luat din banii proprii şi a dus în capitalul acestor companii aproape 200 de milioane de euro. A spus că face asta pentru ca anumite servicii publice să fie mai ieftine. Dar, de fapt, ele sunt mai scumpe”, a susţinut Nicușor Dan.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.