Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan: Canditatura USR nu e pusă în PERICOL de respingerea SIGLEI de către BEC
Nicușor Dan: Canditatura USR nu e pusă în PERICOL de respingerea SIGLEI de către BEC

Nicușor Dan: Canditatura USR nu e pusă în PERICOL de respingerea SIGLEI de către BEC

Candidatura Uniunii Salvaţi România la alegerile parlamentare nu este pusă în pericol nici de procesul de fuziune dintre USR şi USB, nici de respingerea siglei de către Biroul Electoral Central, a declarat marţi preşedintele formațiunii, Nicuşor Dan.

"BEC a respins sigla USR pentru că ar fi asemănătoare cu cea a USB. USR a depus o nouă cerere la BEC, care va fi analizată marţi, şi o contestaţie în instanţă la decizia BEC ce va fi judecată miercuri. Indiferent de decizii, USR poate depune joi listele de candidaţi în toate judeţele, urmând să comunice sigla către BEC până în data de 5 noiembrie, termenul legal", a scris liderul USR, pe Facebook. 

El a adăugat că USR, înregistrat la poziţia 125 în Registrul Partidelor Politice, poate participa în alegeri chiar dacă fuziunea cu Uniunea Salvaţi Bucureştiul nu a fost realizată. 

"USR a depus semnăturile necesare, iar acestea au fost validate de către Biroul Electoral Central, la fel şi lista de candidaţi pentru circumscripţia diaspora. Este adevărat că PSD a contestat de trei ori listele USR pentru diaspora, dar contestaţiile au fost respinse definitiv şi irevocabil", a adăugat Nicușor Dan.