Evenimentul Zilei > Justitie > Nicuşor Constantinescu nu poate fi, încă, extrădat . Ministerul Justiţiei trebuie să ceară extrădarea pentru fiecare dosar în care este judecat preşedintele CJ Constanţa
Nicuşor Constantinescu nu poate fi, încă, extrădat . Ministerul Justiţiei trebuie să ceară extrădarea pentru fiecare dosar în care este judecat preşedintele CJ Constanţa

Nicuşor Constantinescu nu poate fi, încă, extrădat . Ministerul Justiţiei trebuie să ceară extrădarea pentru fiecare dosar în care este judecat preşedintele CJ Constanţa

Magistraţii Tribunalului Constanţa au acceptat astăzi cererea de extrădare, din SUA, a lui Nicuşor Constantinescu, fiind a doua solicitare acceptată de judecătorii din România. Nicuşor Constantinescu nu va putea fi însă extrădat. Ministerul Justiţiei trebuie să ceară instanţelor, şi să i se accepte, o nouă extrădare, pentru al treilea dosar în care este judecat preşedintele CJC.

Biroul de presă al CJC, informează, pe de altă parte, că prefectul de Constanţa, Radu Volcinschi, nu poate decide încetarea mandatului lui Nicuşor Constantinescu la şefia Consiliului Judeţean. Biroul de presă răspunde astfel  „atacurilor” publice ale unor lideri politici din opoziţie, care cer demiterea  „preşedintelui ales” al CJC, catalogându-le drept  „demagogice  şi pur electorale”, reprezentanţii CJC invocând că nu ar fi trecut şase luni de la suspendarea din funcţie a lui Nicuşor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu nu poate fi demis, a fost în concediu medical

Clarificările Biroului de presă al Consiliului Judeţean Constanţa vin după ce preşedintele  PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, respectiv preşedintele PMP, Claudiu Palaz, au cerut, public, prefectului Radu Volcinschi, demiterea lui Nicuşor Constantinescu, pe motiv că ar fi trecut peste şase luni de când lipseşte din ţară. Se precizează astfel că ,” președintele ales, al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, şi-a efectuat în perioada 8 aprilie 2014 – 14 mai 2014 concediul legal de odihnă, conform legilor în vigoare ale statului Român”, iar, conform documentelor depuse la secretarul judeţului,” începând cu data de 19 mai 2014 până în 31 august 2014, președintele CJC, Nicușor Daniel Constantinescu, a fost în concediu medical”.

Din şase luni, 84 zile de concediu medical   

Deşi s-ar fi aflat în concediu medical, prin ordin al prefectului Radu Volcinschi, preşedintele CJC  a fost suspendat din funcţie, începând cu data de 11 august, conform legii 215/2001. “În aceste condiții, numărul de zile în care acesta nu și-a îndeplinit atribuțiunile, din cauza situației medicale, din 19 mai 2014 până în 11 august 2014,  84 de zile, nefiind îndeplinite astfel condițiile prevăzute de lege, în care se precizează,” dacă acesta se află în imposibilitatea exercitării funcției, datorită unei boli grave, certificate, care nu permite desfășurarea activității în bune condiții timp de 6 luni pe parcursul unui an calendaristic”.

“Domnul preşedinte se întoarce în ţară imediat ce sănătatea îi permite”

În consecinţă, potrivit Biroului de presă, “ Consiliul Județean Constanța nu se află în situația de a trimite vreun document către prefectul județului Constanța, referitor la situația președintelui ales al CJ Constanța”. Reprezentanţii CJC consideră, în încheiere, că “atacurile  la adresa președintelui CJ Constanța, sunt demagogice și electorale și nu fac cinste unor oameni politici care atacă un om ales cu 250.000 de voturi, PREȘEDINTE al Județului Constanța în trei mandate succesive”. Biroul de presă al CJC a reamintit, pentru EVZ, că Nicuşor Constantinescu se va întoarce în ţară imediat ce sănătatea îi va permite, “ chiar mai devreme de 31 decembrie , termenul până la care, în baza actelor medicale prezentate de avocaţi, autorităţile americane i-au prelungit perioada de şedere în SUA”.