"În urma repetatelor calomnii la care am fost supuşi, depunem azi, la Tribunalul Bucureşti, o acţiune împotriva lui Ponta Viorel Victor şi o acţiune împotriva lui Ghiţă Sebastian Aurelian pentru repetatele calomnii pe care le-au adus Uniunii Salvaţi România şi mie personal şi le cerem suma de 500.000 de lei, ca daune morale, pentru prejudiciul de imagine pe care l-am suferit", a spus Nicuşor Dan, la sediul instanţei. 

Potrivit acestuia, cei doi ar fi spus că USR şi liderul partidului ar fi "oamenii lui Soros". 

"Este vorba de această campanie infamă cum că suntem oamenii lui Soros. Este o campanie care ne aduce aminte şi de anii '50. (…) Vor urma şi alţii, pentru că, deşi la început am luat în râs această chestiune, pare că ea ne afectează imaginea şi e normal, suntem într-o societate democratică, cine greşeşte trebuie să plătească", a afirmat Dan. 

Întrebat la cine se referă, el a răspuns că sunt câteva persoane care au făcut declaraţii în acest sens, în trecut. 

"Din momentul acesta, orice persoană care va face această acuzaţie împotriva noastră va avea de suferit. Sunt câteva persoane care au făcut declaraţii, dar nu am vrut să le facem notorietate, despre Soros, în trecut, împotriva cărora vom face acţiuni similare şi, bineînţeles, şi în viitor", a explicat liderul USR. 

Reacția virulentă a lui Ghiță

Sebastian Ghiță a lansat un atac dur la adresa lui Nicușor Dan, după ce președintele USR i-a dat în judecată atât pe deputatul PRU, cât și pe fostul premier, Victor Ponta.

Sebastian Ghiță a catalogat decizia lui Nicușor Dan de a-l da în judecată drept "o acțiune perfidă și perversă"!

"Mă miră că după ce luni de zile s-au mândrit că au primit bani de la Soros, acum mă dă în judecată. Au început să ne dea pe noi în judecată pentru că am spus adevărul. Nu se pot feri de adevăr nici Nicușor Dan, nici Uniunea Sabotați România. E o acțiune cu care a obișnuit bucureștenii, blochează proiecte și încurcă lumea. Nu mai poate bucureșteanul să pună o țiglă pe casă de frica lui Nicușor Dan. E o acțiune perfidă, perversă. PRU crește și USR-ului nu-i convine. O să vedem că votul românilor o să ne dea dreptate", a afirmat deputatul PRU la postul România TV.