După victoria de ieri, pe care Monica a înregistrat-o în fața cehoaicei Kristyna Pliskova, scor 6-3, 7-5, românca a fost lăudată de fostul mare tenismen Mats Wilander. La finalul meciului de ieri, Monica a fost invitată în studioul în aer liber de la All England Club, să vorbească despre parcursul ei senzaţional pe iarbă în acest sezon, iar românca a fost elogiată de gazdele emisiunii, Annabel Croft şi Mats Wilander. „De câte ori te urmăresc sunt fascinată de lovitura ta de forehand slice, care este atât de neobişnuită. Este o lovitură fantastică, eficientă pe iarbă”, i-a spus Croft.

Wilander, fostul lider ATP, s-a declarat încântat de forehand-ul slice al Monicăi, spunând că îi oferă acesteia atu-ul de a fi imprevizibilă pe teren. „Eşti un geniu. Forehand-ul slice este o lovitură frumoasă pe care o ai. Şi cred că acest lucru îţi dă un avantaj, felul în care foloseşti forehandul şi cum îl înţelegi, îţi dă avantajul că nimeni nu mai joacă la fel ca tine. Toate fetele care te au adversar îşi spun <<joc cu Monica, ce va face, ce lovitură va mai folosi>>, iar în jocul fetelor este destul de rar întâlnit astăzi un stil atipic ca al tău, pentru că toate joacă la fel,  lovesc mingea foarte bine din toate poziţiile, iar forehandul lor este la fel cu backhandul, plat, nu te surprinde. Este important să joci aşa, pentru că e un exemplu pentru antrenori şi copii, că poţi să reuşeşti jucând aşa cum îţi doreşti şi să faci asta bine şi cu zâmbetul pe buze, ca tine”, a spus fostul jucător suedez.

Monica Niculescu o va întâlni pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 15 WTA şi a 15-a favorită, mâine, în optimile de finală de la Wimbledon.