După o absență de nouă ani, Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” revine cu o nouă ediție. Aceasta este dedicată Centenarului Marii Uniri și va avea loc în Piața Sfatului din Brașov, în perioada 29 august – 2 septembrie 2018. La jumătate de veac de la prima ediţie a Cerbului de Aur, pe scenă vor susţine recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, dar şi marii artişti străini James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton şi vedeta galei, Nicole Scherzinger. Festivalul va fi transmis în direct de TVR

Programul recitalurilor de la Cerbul de Aur 2018

● 30 august: Amy Macdonald, Loredana Groza, Flavius & Linda Teodosiu

● 31 august: James Blunt, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra

● 1 septembrie: Nicole Scherzinger, Edvin Marton, Eleni Foureira, Carla’s Dreams, The Motans

● 2 septembrie: Gala România Centenar – folclor cu momente speciale susținute printre alții de Cornelia și Lupu Rednic, Ionut Fulea, Niculina Stoican, Viorica Macovei, Orchestra Lautarii condusă de maestrul Nicolae Botgros și Grigore Lese.

De asemenea, în premieră la Cerbul de Aur în acest an, folcorul va fi prezentat și în formă modernă de Damian Drăghici și Alex Calancea. Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov.

 

Festival cu muzică şi bere artizanală, în Capitală

Cea de-a treia ediție a Bucharest Craft Beer Festival își deschide porțile vineri, 31 august, la Verde Stop, în Bucureşti. Vor fi trei zile pline cu bere artizanală și mâncare delicioasă, cu peste 140 de etichete de bere, cidru și craft soda, relaxare la iarbă verde, și, evident, muzică bună cu șapte trupe și doi DJ-i.

Berile craft au o istorie bogată și diversă în întreaga lume, iar în acest sfârşit de săptămână puteți gusta această bucățică de istorie. Muzica nu va lipsi, iar B.U.G. Mafia, Coma, FiRMA, The Mono Jacks, Jurjak, The Details și DayDay sunt trupele care vor urca pe scenă. Alt Om şi Not So Common DJ vor fi DJ-ii Bucharest Craft Beer Festival 2018.

 

Programul concertelor:

● 31 august – The Mono Jacks

● 1 septembrie – The Details, FiRMA, Coma

● 2 septembrie – DayDay, Jurjak, B.U.G. Mafia

 

Începe Concursul Internațional George Enescu

Ediția 2018 a Concursului Internațional George Enescu are loc în perioada 1 -23 septembrie la Ateneul Român din București. Evenimentul aduce publicului o serie de recitaluri de excepție, cu trei muzicieni consacrați, aclamați pe marile scene ale lumii – și, în egală măsură, membri ai juriului internațional pentru acestă ediție a competiției. Violoniști din întreaga lume vor urca pe scenă pentru a-și demonstra talentul în una din cele mai prestigioase competiții. Prețurile unui bilet variază între 55 și 45 de lei.