Evenimentul Zilei > International > Europarlamentar francez, despre expulzarea romilor: „Nicolas Sarkozy se berlusconizează”
Europarlamentar francez, despre expulzarea romilor: „Nicolas Sarkozy se berlusconizează”

Europarlamentar francez, despre expulzarea romilor: „Nicolas Sarkozy se berlusconizează”

"Sarkozy ar face orice pentru a rămâne la putere, prin acţiuni care seamănă enorm cu cele ale preşedintelui Consiliului italian", spune europarlamentarul francez Daniel Cohn-Bendit, într-un interviu acordat publicaţiei "Le Parisien".

"Într-un fel, se berlusconizează", a spus Bendit, membru al alianţei Europe Ecologie, despre preşedintele francez Nicolas Sarkozy. "Totuşi, imaginea lui Sarkozy este cea care are de pierdut în lume, nu cea a Franţei. Problema este comportamentul lui Nicolas Sarkozy. Crede că este singur pe lume", a completat oficialul.

Deşi gestul a fost condamnat de mai multe state europene şi de Comisia Europeană, sondajele de opinie arată că acţiunea lui Sarkozy este sprijinită de majoritatea electoratului francez
"Climatul social din Franţa nu este demn de cel al unei democraţii veritabile", a încheiat europarlamentarul şirul acuzaţiilor la adresa executivului francez. El crede că decizia de a expulza romii este o imensă eroare, dar nu ar compara acţiunea cu episoade negre din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Expulzarea romilor în România şi Bulgaria este un gest condamnabil, dar nu are nimic în comun cu lagărele de exterminare", a spus Daniel Cohn-Bendit.
CITIŢI ŞI: Silvio Berlusconi îl apără pe Sarkozy şi îi urmează exemplul: 8 români alungaţi dintr-o tabără

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: