Nicolăescu, ţinta "manevrelor politice"

Nicolăescu, ţinta "manevrelor politice"

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, răspunde acuzaţiilor făcute de sindicaliştii mureşeni din sănătate şi de reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, conform cărora sunt manipulaţi politic atunci când reclamă deficienţe la Spitalul Judeţean.

Sindicaliştii mureşeni susţin că i-au trimis ministrului Sănătăţii, cu o lună în urmă, o scrisoare prin care semnalau o serie de nereguli în spital. Ministrul spune, însă, că nu a primit nici un document de acest gen.

Sindicaliştii mureşeni susţin că i-ar fi trimis, în urmă cu o lună, ministrului Sănătăţii, o scrisoare în care reclamau mari deficienţe în spital, însă Eugen Nicolăescu a precizat că nu a văzut documentul respectiv.

"Am văzut abia azi o scrisoare deschisă în presa locală, a OAMMR-ului şi a Sindicatului Sanitas. Am încercat să-i chem la discuţie, am fost la Spitalul Judeţean, chiar dacă nu am avut în program aşa ceva. Din păcate, liderul de sindicat era plecat, n-a putut să vină la întâlnire şi a venit numai preşedintele OAMMR-ului, filiala Mureş, căruia i-am atras atenţia că se comportă ca în campanie electorală", a declarat Nicolăescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul a dorit să adauge că a făcut un control minuţios în spital, dar că nu a găsit niciuna din neregulile semnalate de OAMMR.

"N-au făcut decât să răspundă unor comenzi politice şi, ca atare, eu personal voi solicita OAMMR-ului pe ţară să facă o analiză a acestei filiale şi să ia măsuri împotriva acestor oameni care se comportă, repet, un cuvânt destul de puţin exigent, iresponsabil în relaţia cu profesia pe care o reprezintă. Aşa ceva nu poate fi permis. Nu poţi să-ţi baţi joc de proprii tăi membri, nu poţi să-ţi baţi joc de instituţia în care lucrezi, nu poţi să-şi baţi joc de cetăţeni", a afirmat ministrul.

Nicolăescu a recunoscut, însă, că lucrurile nu merg tocmai bine în spital, dar a afirmat că vina aparţine fie foştilor manageri, fie a "unora care fac intenţionat greşeli", ca să-l pună pe actualul manager "într-o anumită dificultate".  

Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România filiala Mureş a publicat, în urmă cu o lună, o scrisoare deschisă aderesată preşedintelui, premierului şi ministrului Sănătăţii, în care îl reclamă pe managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş, Ovidiu Butuc, că nu asigură săpun, medicamente şi alimente în spital.

(20:20)