Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Șerban, despre funcția de lider de grup de la Senat: „Nu îmi e foarte străină”
Nicolae Șerban, despre funcția de lider de grup de la Senat: „Nu îmi e foarte străină”

Nicolae Șerban, despre funcția de lider de grup de la Senat: „Nu îmi e foarte străină”

Senatorul social-democrat Şerban Nicolae susţine că funcţia de lider de grup nu îi este una "străină" şi că, teoretic, nu s-ar teme de responsabilitatea pe care aceasta o implică.

"Am auzit şi eu de posibilitatea asta (ca Ilie Sârbu să demisioneze de la şefia grupului senatorial PSD – n.r.), n-am însă certitudinea că se va produce, mai ales că n-am mai discutat cu Ilie Sârbu şi nu ne-am întâlnit nici la reuniunea Senatului. Nu ştiu decât la nivel de ştire pe surse. Altminteri, funcţia de lider de grup nu îmi e foarte străină. Am îndeplinit în mod formal această funcţie între 2006 şi 2008, liderul grupului fiind preşedintele Iliescu, dar eu am preluat o bună parte din atribuţiile legate de BP şi de negocieri cu celelalte partide. A fost şi o perioadă mai aglomerată pentru că s-a suprapus unor evenimente precum suspendarea lui Băsescu din 2007, ieşirea PD de la guvernare, susţinerea în Parlament a Guvernului Tăriceanu. Deci, teoretic, nu m-aş teme de responsabilităţi, dar important este ca o astfel de schimbare, dacă se va produce, să nu bulverseze grupul şi să nu ducă la antagonizări interne şi la micşorarea grupului", a declarat Șerban Nicolae, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, dacă schimbarea şefiei grupului s-ar produce ca urmare a unor "animozităţi personale" ar putea exista riscul ca grupul să piardă senatori.

"Există un risc (ca grupul PSD din Senat să piardă membri – n.r.) în măsura în care o asemenea schimbare se face pe o formulă de animozitate personală sau de conflict personal. Grupul nostru a pierdut câţiva oameni valoroşi la Senat. De exemplu, Dan Tătaru, Cătălin Croitoriu, Valer Marian, colegi plecaţi din PSD şi care în socotelile parlamentare ale majorităţii contează ca vor", a explicat Şerban Nicolae.

Senatorul PSD a apreciat că liderul grupului ar trebui să fie o persoană cu "autoritate şi echilibru".

"E nevoie de un echilibru care să asigure, şi între membrii grupului PSD şi între membrii coaliţiei, cel puţin la nivelul Senatului, şi pentru asta e nevoie de o persoană care să aibă şi autoritate şi echilibru, astfel încât să se poată impune ca lider şi în faţa celorlalţi colegi, dar să asigure şi un dialog permanent şi echilibrat pentru asigurarea majorităţii care să susţină Guvernul", a mai spus Nicolae.

Senatorul Ilie Sârbu intenţionează să-şi anunţe demisia de la conducerea grupului PSD din Camera superioară a Parlamentului, au confirmat pentru AGERPRES surse din formaţiunea social-democrată.

Potrivit surselor citate, această intenţie a fost discutată în cadrul reuniunii de luni a conducerii PSD, iar Ilie Sârbu ar urma să facă acest anunţ, cel mai probabil, în viitoarea reuniune a grupului parlamentar.

Conform aceloraşi surse, un posibil înlocuitor al lui Sârbu la conducerea grupului ar fi senatorul Şerban Nicolae

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.