Evenimentul Zilei > Justitie > Nicolae Matei, fostul primar de Năvodari “luptă” pentru anularea Ordonanței 14: “Nu trebuie să susținem dictatura Sistemului judiciar securist care nu contenește sa facă abuzuri“.
Nicolae Matei, fostul primar de Năvodari “luptă” pentru  anularea Ordonanței 14: “Nu trebuie să susținem dictatura Sistemului judiciar securist care nu contenește sa facă abuzuri“.

Nicolae Matei, fostul primar de Năvodari “luptă” pentru anularea Ordonanței 14: “Nu trebuie să susținem dictatura Sistemului judiciar securist care nu contenește sa facă abuzuri“.

Fostul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei, cercetat în două dosare de corupție, a depus la Curtea de Apel Constanța cerere de suspendare a executării Ordonanței 14, pârâți fiind prim ministrul Sorin Grindeanu prin Secretariatul General al Guvernului precum și Ministerul Justiției. După numai 24 de ore a revenit, cerând instanței și anularea Ordonanței 14.

La Curtea de Apel Constanța, în data de 14 februarie a fost înregistrat la Secția II a, de contecios administrativ, dosarul în care reclamantul Nicolae Matei  cere “suspendare  executare act administrativ”, pârâți fiind Guvernul României-Prim Ministru-prin Secretariatul General al Guvernului precum și Ministerul Justiției. A doua zi, 15 februarie, același reclamant înregistrează un nou dosar în care cere și anularea actului administrativ, pe lângă suspendare. 

Fostul primar PSD al orașului Năvodari a fost condamnat , în februarie 2016, la un an și jumătate de închisoare cu executare, după ce procurorii DNA l-au cercetat pentru luare de mită. El ar fi încercat, în noiembrie 2012, să ofere mită șefului IPJ Constanța, la acea vreme, două terenuri pe malul mării, pentru a-l scăpa de un dosar penal în care era cercetat. A ieșit, după cinci luni din pușcărie, i s-au scăzut lunile de arest preventiv și la domiciliu, ținându-se cont și de atitudinea cooperantă cu instanțele de judecată.

El este însă  judecat, din 2014, și așteaptă decizia în alt dosar instrumentat de DNA în legătură cu vânzarea unor terenul din zona Taberei de Copii Năvodari. Dosarul se află acum la Curtea de Apel București întrucât unul dintre inculpați este fostul președinte al Secției Civile de la Tribunalul Constanța, Corina Eugenia Jianu, căreia Nicoale Matei i-ar fi dat mită, prin fiica acesteia, două terenuri. În acel dosar Nicoale Matei este cercetat, conform DNA, pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, o tentativă la abuz în serviciu, dare de mită și constituire de grup infracțional.

   
Nicoale Matei nu a răspuns la telefon pentru a-și motiva demersurile în instanță. Fostul primar al orașului Năvodari se plângea însă, în urmă cu câteva zile, că nu populația care protestează în stradă nu înțelege adevărat dramă prin care au trecut cei care au stat, nevinovați , în închisoare. “Eu sunt unul dintre cei căruia Sistemuil judiciar polițist mi-a distrus sănătatea și munca mea de o viață cu codurile astea penale adoptate " tacit" prin șantaj de Parlament .Trebuie să ne luptăm pentru păstrarea democrației in România nu să susținem dictatura Sistemului judiciar securist care nu contenește sa facă abuzuri“.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: