Nicolae Ciucă le-a transmis membrilor PNL din Olt să utilizeze rețelele de socializare și viul grai pentru a livra electoratului mesajul liberalilor și realizările partidului. La capitolul realizări, președintele PNL a invocat creșterea economică a țării, a investițiilor, a PIB-ului precum și cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene.
Nicolae Ciucă, președintele PNL, le-a explicat liberalilor din filiala Olt care este diferența dintre un partid cu blazon și unul blazat. Al doilea om în Stat și-a îndemnat colegii din teritoriu să iasă din ”starea de blazare a partidului” și să folosească pe cât de mult posibil instrumentele pe care le au la dispoziție, pentru a ajunge mai ușor la electorat.
Nicolae Ciucă, îndemn pentru liberalii din teritoriu
În acest sens, Nicolae Ciucă le-a spus membrilor din Olt să utilizeze rețelele de socializare și viul grai pentru a livra mesajul liberalilor și realizările partidului. Cât despre comasarea alegerilor, președintele Senatului a precizat că încă nu a fost luată o decizie. Dar a subliniat că nu sunt elemente de neconstituționalitate.
„Anul 2024 este an electoral cu 5 rânduri de alegeri şi pentru asta avem nevoie (...) şi de instrumentele prin care ajungem la oameni pe reţelele de socializare, avem nevoie de activul de partid, să mergem din poartă în poartă sau din uşă în uşă (...) să putem să transmitem mesajele. Pentru a putea să facem asta, avem nevoie să credem noi în ceea ce transmitem şi în ceea ce am realizat şi să ieşim din starea asta de blazare a partidului. Am spus-o şi data trecută, PNL nu este un partid blazat, PNL este un partid cu blazon", a declarat Ciucă, la Caracal, la Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Olt.
Nicolae Ciucă a evidențiat că partidul pe care îl conduce a intrat în Coaliție „într-o formulă, un construct politic care are o istorie în confruntarea politică de-a lungul anilor”, însă contextul economic și politic instabil a cerut o asemenea măsură radicală.
Realizările Partidului Național Liberal
La capitolul realizări Nicolae Ciucă a invocat creșterea economică a țării, a investițiilor, a PIB-ului precum și cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene.
„Avem de ce să ridicăm privirea şi să mergem să vorbim cu oamenii pentru că am făcut lucruri şi, în acelaşi timp, tot cu fruntea sus trebuie să mergem la oameni şi să le spunem ce nu am făcut bine, ce nu am finalizat sau ce nu am început deloc şi să recunoaştem, să vadă românii de la noi onestitatea şi sinceritatea pentru toţi şi în acelaşi timp asumarea responsabilităţii pentru ceea ce am făcut bine sau nu am făcut bine", a mai spus liderul PNL.
Realizările exemplificate de președintele PNL trebuie să ajungă și la electorat, indiferent de poziționarea politică. Tocmai de aceea, continuă Nicolae Ciucă, liberalii trebuie să folosească rețelele de socializare și discuțiile față în față.
„Toate aceste lucruri pe care noi le-am realizat trebuie să ajungă la oameni. Trebuie să folosim toate aceste elemente sau instrumente pe care le avem. (...) Şi cel mai simplu astăzi toată lumea are un telefon. (...) Cel mai uşor de ajuns la oameni va fi pe reţelele de socializare. (...)
Alături de aceste instrumente ale digitalizării mai este viul grai, şezutul de taină (...) fie pe băncuţa de la poartă, fie pe capul podului de la uliţă sau pe oriunde mergem de-a lungul şi de-a latul, la deal sau la vale, ca oamenii să poată să ştie, să afle, să ne cunoască", a adăugat Ciucă.
Nicolae Ciucă despre comasarea alegerilor
Președintele Partidului Național Liberal a mai punctat faptul că liberalii trebuie să marșeze pe familia tradițională, pe credință și pe relația cu Dumnezeu.
„Ţara noastră prin asta se diferenţiază, prin valorile tradiţionale, prin credinţa în Dumnezeu. Pe oriunde te duci găseşti cel puţin două - trei biserici într-o localitate, o cruce la răscrucea drumului, cum se zice şi aşa mai departe", le-a mai spus Ciucă liberalilor.
Comasarea alegerilor reprezintă un subiect important atât pentru social-democrați cât și pentru liberali. Dacă liberalii au propus ca alegerile locale și europarlamentare să se desfășoare simultan, Marcel Ciolacu are alte priorități, cel puțin pentru moment. Tocmai de aceea Nicolae Ciucă nu a putut să prezinte în fața colegilor din Olt un calendar concret al alegerilor.
„Nu s-a luat încă nicio decizie”
„Nu trebuie să fugim de ceea ce se discută în spaţiul public. Nu s-a luat încă nicio decizie, dar în Biroul Politic Naţional am stabilit ca executivul partidului să negocieze în coaliţie formula de comasare care cu adevărat să asigure prezenţa în număr cât mai mare a românilor la vot, pentru legitimarea şi reprezentativitatea celor care la finalul alegerilor obţin rezultatul pe care îl obţin, pe de o parte.
Doi, este nevoie să vedem că urmează patru - cinci rânduri de alegeri, cu turul doi de la prezidenţiale, asta înseamnă că cinci duminici din această jumătate de an, din iunie până în decembrie, cu certitudine nu vor fi pe placul cetăţenilor”, potrivit Agerpres.
Procesul electoral va perturba anul școlar
Nu în ultimul rând președintele liberalilor a invocat costul ridicat al organizării alegerilor și faptul că anul școlar va fi perturbat timp de 10 săptămâni din cauza procesului electoral
„Sunt foarte multe argumente care să ne îndrepte spre o decizie de comasare", a concluzionat Ciucă, precizând că şi în alte ţări europene se aplică acest proces. Nu există componente de neconstituţionalitate sau alte justificări pe care alţii încearcă să le aducă şi nimeni nu vrea să salveze pe nimeni. Discutăm de derularea procesului electoral şi el va fi în limitele şi în conformitate cu Constituţia şi legile ţării", a conchis Nicolae Ciucă.