Praga. Nicolae Ciucă, președintele Senatului, atrage atenția asupra dezinformărilor și manipulărilor din spațiul public care afectează eficiența actului guvernamental.
Preşedintele Senatului a participat la lucrările Forumului Globsec de la Praga. El a atras atenția asupra dezinformărilor și manipulărilor care apar în spațiul public și cre afectează activitatea guvernamentală.
Nicolae Ciucă, recomandări pentru guvern
Preşedintele Senatului a transmis, guvernului, de la Forumul Globsec, din Praga, că este nevoie de mai multe măsuri practice, ancorate în realitatea de zi cu zi. În caz contrar, atrage atenția Nicolae Ciucă, vor câștiga teren cei ce poată un război informațional contra statului. Aceștia își vor răspândi poveștile manipulatoare și dezinformările în lipsa unor comunicări oficiale reale.
Președintele PNL a precizat că modul de guvernare şi comunicarea politică trebuie actualizate permanent, pentru a răspunde provocărilor momentului.
„Este obligatoriu ca guvernul să livreze măsuri practice, ancorate în realitatea de zi cu zi. Trebuie să promovăm eficient mesajele noastre – prin care prezentăm situaţia reală şi implicaţiile soluţiilor propuse de executiv – altfel lăsăm locul celor care poartă un război informaţional să îşi răspândească poveştile manipulatoare”, a transmis președintele Senatului.
Forumul Globsec cel mai importat eveniment de securitate
Forumul Globsec, la care participă Nicolae Ciucă, este cea mai importantă conferinţă de securitate din regiune. Evenimentul se desfășoară în aceste zile la Praga, capitala Republicii Cehe.
Preşedintele PNL susține că a prezentat, la conferinţa Globsec, exemplul României „ca pe o poveste de succes, în care adversari politici şi-au unit forţele pentru a guverna ţara într-o perioadă dificilă”.
„Un schimb de idei extrem de interesant astăzi, în cadrul conferinţei Globsec de la Praga, cea mai mare conferinţă pe securitate şi apărare din Europa Centrală şi de Est. Panelul a vizat viitorul democraţiei în Europa după alegerile din 2024, creşterea îngrijorătoare a forţelor de extremă dreapta şi nevoia urgentă ca politicienii moderaţi să se reconecteze cu oamenii.
Mi-au fost alături lideri europeni cu greutate, printre care Szymon Hołownia, mareşal al Seimului Poloniei, Lauri Hussar, preşedintele Parlamentului Estoniei şi Markéta Pekarová Adamová, preşedinta Camerei Deputaţilor din Republica Cehă. Împreună, am explorat modalităţi prin care naţiunile noastre pot conlucra pentru a contracara manipulările şi tertipurile de divizare a societăţii, folosite de mişcările extremiste”, a afirmat Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă și povestea de succes a României
Președintele PNL a declarat că țara noastră trebuie să fie văzută pe aceste scene importante de dezbatere şi să contribuie la discuţiile geopolitice. Nicolae Ciucă a dat România ca exemplu, la Praga, arătând că adversarii politici pot colabora. Astfel, cele două principale forțe politice, PSD și PNL, și-au dat mîna pentru a guverna într-o perioadă dificilă.
„Am subliniat importanţa unităţii şi a colaborării dincolo de curentele politice. Am prezentat, cu mândrie, exemplul României ca pe o poveste de succes, în care adversari politici şi-au unit forţele pentru a guverna ţara într-o perioadă dificilă, cu multiple crize. Acest exemplu arată că, prin cooperare şi angajament faţă de interesul naţional, putem depăşi chiar şi cele mai grele provocări”, a spus Nicolae Ciucă
Președintele PNL a precizat că un obiectiv important urmărit, este îmbunătățirea sistemelor democratice. Acestea trebuie să facă față presiunilor populismului și să restabilească încrederea cetățenilor în instituțiile statului. El a arătat că doar împreună, liderii politici pot proteja viitorul democraiei în Europa.
„De acum încolo, este crucial să îmbunătăţim sistemele democratice pentru a face faţă mai bine presiunilor populismului şi pentru a restabili încrederea cetăţenilor noştri în instituţiile statului. Doar împreună putem proteja viitorul democraţiei în Europa! România trebuie să fie văzută pe aceste scene importante de dezbatere şi să contribuie la discuţiile geopolitice. Doar în dialog cu ceilalţi putem juca un rol activ în definirea viitorului întregii lumi”, a subliniat Ciucă.