Nico Rosberg, cel mai rapid în prima zi de la Melbourne

Nico Rosberg, cel mai rapid în prima zi de la Melbourne

Pilotul german al echipei Williams, Nico Rosberg, a reuşit cele mai rapide tururi de circuit în ambele sesiuni de antrenamente ale noului sezon de Formula 1, care au susţinute, astăzi, la Melbourne.

Toyota, Brawn şi Williams, care au reuşit să depăşească protestele celorlalte echipe faţă de legalitatea monoposturilor, au fost printre cele mai bune echipe ale zilei în Australia. Cu două zile înaintea primei curse a sezonului 2009, Federaţia Internaţională de Automobilism a respins protestul echipelor Ferrari, Red Bull şi Renault faţă de folosirea unui difuzor aerodinamic ilegal de către Brawn GP, Toyota şi Williams. Zi slabă pentru Hamilton

Campionul mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton, nu a reuşit mare lucru în prima zi de teste, terminând al 16-lea, respectiv al 18-lea din cei 20 de piloţi care au luat startul.

După o primă sesiune slabă, Red Bull a avut o evoluţie mult mai bună în a doua parte a antrenamentelor, în timp ce Ferrari a avut o evoluţie destul de bună, Raikkonen reuşind al treilea timp al primei sesiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Williams a dominat testele

În prima sesiune, Rosberg a reuşit cel mai bun timp, parcurgând un tur al circuitului Albert Park în un minut şi 26,687 de secunde. Al doilea timp i-a aparţinut colegului său de la Williams, Kazuki Nakajima, în timp ce pe trei s-a clasat Kimi Raikkonen (Ferrari). În a doua sesiune, germanul a mers şi mai repede, îmbunătăţindu-şi timpul cu 0,624 secunde, iar japonezul Nakajima a terminat sesiunea pe locul şapte.

Noua echipă Brawn GP a reuşit şi ea evoluţii bune astăzi, veteranul Rubens Barichello, în vârstă de 37 de ani, reuşind al patrulea, respectiv al doilea timp al zilei.