Nicaragua, ravasita de uraganul Felix

Nicaragua, ravasita de uraganul Felix

Uraganul Felix, de categoria a 5-a pe scara Saffir-Simpson, a facut ravagii marti in Nicaragua, unde a provocat moartea a patru persoane.

Potrivit AFP, printre victime s-a numarat si un nou-nascut. In plus, rafalele de vant, cu o viteza de circa 260 de kilometri pe ora, au distrus 5.000 de case, iar 38.000 de oameni au ramas fara adapost. Cel mai afectat a fost orasul Puerto Cabezas.

„Puerto Cabezas este distrus. Peste tot sunt arbori si stalpi de electricitate la pamant, nu exista nici apa, nici curent”, a declarat guvernatorul Reinaldo Francis.

Presedintele Nicaraguei, Daniel Ortega, a decretat stare de catastrofa naturala in zona calamitata. „Situatia este grava. Slava Domnului ca numarul victimelor este departe de cel inregistrat dupa uraganul Mitch!”, a spus Ortega. In 1998, trecerea uraganului Mitch prin Nicaragua s-a soldat cu peste 3.000 de morti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri, Felix a pierdut din intensitate si a devenit o furtuna tropicala, amenintand cu ploi torentiale capitala Hondurasului, Tegucigalpa. De teama inundatiilor, guvernul a dispus evacuarea a zeci de mii de persoane.

Aproape jumatate dintre cei 800.000 de locuitori din Tegucigalpa traiesc in zone unde apele ar putea sa le puna oricand vietile in pericol.