Editura Evenimentul si Capital

Nică şi poznele lui deschid festivalul de teatru pentru copii

Echipa Teatrului Ion Creangă recompune pe scenă lumea poveștilor\\r\\nlui Nică FOTO: ADI BULBOACĂ
Autor: | | 0 Comentarii | 435 Vizualizari

„Amintiri din Copilărie”, un nou spectacol al Teatrului Ion Creangă, premieră la Palatul Copiilor din Capitală

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești” va avea loc în perioada 27 septembrie - 4 octombrie în Bucureşti. Pentru că nimeni nu a descris mai bine ca Ion Creangă lumea copilăriei, echipa Teatrului pentru Copii care-i poartă numele a decis ca festivalul să fie deschis de spectacolul „Amintiri din copilărie”, în regia lui Peter Kerek, la Palatul Național al Copiilor, ora 19.00. Nică se desprinde deci din paginile manualelor şi se dezmorțește urcând pe scenă. Regizorul Peter Kerek a creat, secondat de Iuliana Vîlsan, scenograf, și Larisa Barbu, coregraf, un spectacol modern, dinamic și amuzant.

Inocenţa copilăriei

Fără a pierde nimic din farmecul unor episoade clasice precum „La Cireșe”, „Pupăza din Tei” sau „La Scăldat”, spectacolul îi provoacă pe tinerii spectatori să-și folosească imaginația pentru a recompune pe scenă lumea poveștilor lui Nică.„E un festival mare şi foarte bine organizat, din câte ştiu eu. Regizorul Peter Kerek m-a văzut ca fiind Nică, el mi-a dat şansa de a face parte din acest spectacol. Este prima colaborare cu Peter şi cu Teatrul Ion Creangă şi mă bucur că această întâlnire a avut loc. Pe unii dintre actori îi ştiam deja şi ne-am înţeles minunat. N-am găsit miligram de ostilitate la ei. Cu siguranţă, simţi, ca actor, o altă energie din partea copiilor, la fel cum şi ei te simt imediat. Au o parte curată şi întâlnirea cu ei nu are cum să nu te modifice. Cred că şi la temele pentru copii, dar şi la teme mai serioase, mai profunde, pe care cei mici nu le pot înţelege, participarea este aceeaşi. Seriozitatea, concentrarea şi bucuria trebuie să existe în ambele cazuri. Pentru mine, actoria n-a fost o alegere conştientă.

Prima dată când mi-am dat seama că am o legătură cu scena a fost în anul IV de facultate, la Casandra. Am avut şansa unor întâlniri cu profesori şi oameni excepţionali, cu care am lucrat la nivel înalt. Ca artist, cred că Omul este cel mai important. Omul cu tot şi în tot ce înseamnă el. Mă refer şi la Omul de lângă mine”, a declarat pentru EVZ actorul Richard Bovnoczki.

Lui Creangă nu-i plăcea bătrâneţea

„Spectacolul nostru e puţin altfel decât alte spectacole, pentru că noi spunem mai multe poveşti. Nu numai că le spunem, dar ele chiar s-au întâmplat. Cineva pe nume Ion Creangă le-a trăit cu cel puţin o sută de ani în urmă. El le-a scris nu când era copil, ci când era un om mare, atât de mare încât se simţea deja bătrân. Nu îi plăcea bătrâneţea, i se părea că e foarte plictisitoare şi îşi dorea din tot sufletul să mai fie o dată copil. Pentru că, aşa reţinuse el, în copilărie nu te plictiseşti niciodată”, afirmă şi regizorul Peter Kerek.

Din distribuţia spectacolului ce va avea loc şi pe 28 septembrie, la ora 11:00, fac parte Richard Bovnoczki, Cezar Vlad Popescu, Ioana Ginghină, Marius Nănău, Alexandrina Halic, Eduard Petru Jighirgiu, Anca Zamfirescu, Ion Arcudeanu, Mihai Verbiţchi şi alţii.

Ce a facut Olguta Vasilescu in MIEZ de noapte! A fost surprinsa ASA! Foto de ULTIMA ORA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI