Nica îl face pieton pe Piedone

Noul ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că cele 3.500 de carnete de conducere obţinute ilegal de la „Fabrica de permise“ de la Piteşti vor fi anulate în instanţă începând din 20 februarie.

Cristian Popescu Piedone, despre care au existat suspiciuni că în 2007, înainte de a deveni primar al Sectorului 4 al Capitalei, ar fi obţinut permisul de conducere în Argeş, a declarat că aşteaptă să fie informat oficial despre o eventuală decizie de anulare a permisului.

Nica a amintit că, în prezent, la Poliţia Rutieră Iaşi, nu mai puţin de 45 de poliţişti sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie conexe celor de la Piteşti. „Ancheta de la Poliţia Rutieră Iaşi a fost începută în urma cazului permiselor obţinute fraudulos la Piteşti“, a declarat Nica în cadrul conferinţei.

CAZUL PIEDONE

Deşi este legal ca o persoană să obţină permisul pentru toate categoriile de vehicule într-o zi, autorităţile susţin că acest lucru este imposibil. Cristian Popescu- Piedone a demonstrat tuturor că nu este un simplu cetăţean cu aspiraţii de gospodar-şef, ci un şofer cu capacităţi supranaturale. În iunie anul trecut s-a aflat că Piedone a devenit singurul bucureştean ce a reuşit performanţa să obţină, într-o singură zi, permis de conducere pentru nu mai puţin de cinci categorii de vehicule.

Concret, potrivit celor înscrise pe permisul auto cu numărul 249237, emis de Serviciul Permise Auto Argeş, pe 22 octombrie 2007, pe numele lui Cristian Victor Piedone Popescu, acesta a obţinut permis de conducere pentru vehicule din categoria A, B, BE, C şi CE, în urma examenului susţinut la 19.10.2007.

Examinatorul lui Piedone, arestat

La scurt timp după declanşarea scandalului agentul Aurelian Rădoi, unul dintre examinatorii care l-au declarat admis pe Piedone la cele cinci probe practice ale examenului auto a fost arestat în dosarul „Fabricii de permise“ din Argeş. Potrivit unor surse judiciare, primarul ales al sectorului 4 nu avea dreptul să susţină examenul auto în Curtea de Argeş întrucât avea domiciliul în comuna Priboieni.

Grav este faptul că "Fabrica de permise" a ucis trei oameni. Cel puţin 20 de şoferi, dintr-un număr de 2.000 suspectaţi că şi-au obţinut permisul dându-le şpagă poliţiştilor argeşeni, au provocat zeci de accidente, în urma cărora trei persoane şi-au pierdut viaţa, 17 au fost grav rănite, iar alte 25 au suferit răni uşoare.

Primele măsuri antişpagă

Prima soluţie pentru a pune capăt şpăgilor a fost schimbarea modului de susţinere a probei teoretice a examenului auto. Cei care au mai dorit să obţină permisul auto, după scandal, au fost examinaţi cu ajutorul calculatorului.

CITIŢI ŞI:

Soacra şefului "Fabricii de permise", miliardară din pensie

Mielul şi categoria, la "Fabrica de permise"