UPDATE 22:30 – Încă două cazuri confirmate în România. O femeie de 63 de ani, care a intrat în contact cu femeia de 35 de ani dare a călătorit în Israel și un bărbat de 48 de ani din București. Bărbatul este asimptomatic și a intrat în contact direct cu fiul pacientului internat la Spitalul Gerota


UPDATE 22:00 – A 45-a persoană a fost confirmată cu coronavirus. Este un bărbat de 20 de ani din Iași, ce a venit din Italia pe 10 martie și a intrat în carantină la Satul Mare. Este asimptomatic. A venit cu mașina cu o persoană, dar testul acestuia a ieșit negativ, dar va fi reluat. Persoana confirmată va fi transportată în această seară la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.


UPDATE 20:45 – Alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate miercuri seară. Este vorba de cinci bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vama din Italia în data de 9 martie. Ei au fost carantinați în Arad imediat de la sosire.


UPDATE 20:00 – La Constanța a fost confirmat cel de-al 39-lea caz de coronavirus din România. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din Constanța, afirmă că nu a intrat în contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă.


UPDATE 18:30 – Al 38-lea caz de coronavirus în România. O femeie în vârstă de 54 de ani care a intrat în contact direct cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota.


UPDATE 17:30 – Încă o persoană a fost confirmată cu coronavirus, miercuri. Numărul persoanelor infectate se ridică la 37. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a călătorit la Stuttgart în perioada 26 februarie -2 martie şi prezintă simptome din data de 6 martie, fiind internat la Spitalul „Victor Babeş”.


UPDATE 16:30 – A fost confirmat o nouă persoană cu coronavirus. Persoana este un bărbat de 36 de ani, din București. El a călătorit în Israel în perioada 22 – 29 februarie, iar ieri noapte a prezentat simptome, iar starea de sănătate s-a agravat. El este internat la ATI la Spitalul Victor Babeș din Capitală.


UPDATE. Alte 3 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România. Numărul oficial se ridică la 35. Încă trei cazuri confirmate cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând la nivel național la 35. Este vorba despre bărbat de 55 ani din București, care a avut contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic, un bărbat de 31 de ani tot din București, aflat în autoizolare, și de o femeie de 53 ani, Covasna, sosită pe 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare.


UPDATE 14:30 – S-a confirmat și al 32-lea caz de coronavirus în România. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani, din Iași, contact cu un caz confirmat în Varșovia, și care era în autoizolare din data de 9.03.2020.


UPDATE: Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 31 – lea caz la nivel național. Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat in Iasi, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Venetia in 2.03, este la Spitalul de Boli Infecțioase

………………………………………………

Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani, din București, care a intrat în contact cu pacientul care a fost internat în Spitalul „Dimitrie Gerota”. Femeia este medic în acest spital.

Bărbatul internat în Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală are 60 de ani, este pensionar al MAI din 2015 și lucrează la ADP Sector 4.

În data de 5 martie, acesta a fost internat cu simptome Covid-19 diferite de cele normale la infectarea cu coronavirus, dar le-a dezovltat după trei zile de la internare. Inițial, bărbatul declarase pe propria răspundere că nu călătorise în afara ţării, dar a recunoscut, ulterior, că s-a întors în România din Israel pe 26 februarie.

Știre în curs de actualizare.