Evenimentul Zilei > International > New York Times: Casa Albă ar fi întocmit proiecte prin care ar DIMINUA DRASTIC finanţarea ONU
New York Times: Casa Albă ar fi întocmit  proiecte prin care ar DIMINUA DRASTIC  finanţarea ONU

New York Times: Casa Albă ar fi întocmit proiecte prin care ar DIMINUA DRASTIC finanţarea ONU

Cotidianul New York Times relateaza că Casa Albă ar fi intocmit niste proiecte prin care ar diminua drastic finantarea Natiunilor Unite şi ar impune un moratoriu asupra tratatelor multilaterale, cu intentia de a se retrage din unele

Unul dintre aceste proiecte, scrie ziarul, se refera la suspendarea finanţării acelor agentii ale Natiunilor Unite sau organizatii internationale care ar ocoli sancţiunile impuse Iranului si Coreii de Nord, care ar fi „controlate de orice stat care sprijina terorismul” sau care oferă calitatea de membru Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba de reduceri de 40%. Al doilea proiect despre care scrie New York Times se refera la reviziurea tratatelor multilaterale care „au legatură directă cu securitatea naţionala, extrădările sau comerţul international” titrează europalibera.org.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.