„Love 101”, un serial turcesc produs de Netflix, a stârnit reacții vehemente în această țară. Zvonurile despre existența unui personaj gay au declanșat apeluri ce vizează boicotarea rețelei de filme şi critici la adresa autorităţii de reglementare a producţiilor audiovizuale din Turcia, informează agerpres.ro.

Contul de Twitter @love101netflix, în prezent dezactivat, a sugerat că unul dintre personajele principale din acest serial, ce va fi lansat odată cu debutul Ramadanului pe 24 aprilie, ar putea fi gay.

„Nu vom tolera producţii TV care sunt contrare valorilor naţionale şi spirituale ale societăţii noastre”, a declarat Ebubekir Sahin, preşedintele Consiliului Suprem pentru Radio şi Televiziune.

Oficialii de la Netflix Turcia nu au dat curs solicitărilor prin care jurnaliştii i-au invitat să confirme dacă @love101netflix este un cont fals sau dacă noul serial TV conţine într-adevăr un personaj gay.

Osman Cekir, un utilizator de Twitter a denumit compania Netflix drept „inamic al islamului” şi a cerut ca platforma online americană să fie interzisă în Turcia.

„Netflix încearcă să normalizeze imoralitatea sub numele „Love 101”, a scris internautul Omer Farukii într-un mesaj publicat pe Twitter, care a primit aproximativ 13.000 de likeuri.