Shlomo Filber, directorul general suspendat din funcție al Ministerului Comunicațiilor din Israel, ar fi asul din mânecă al procurorilor în ancheta din cazul 4000 care îl vizează direct pe Netanyahu, potrivit The Jerusalem Post.

 

 

Filber este, la rândul său, suspectat de dare de mită, fraudă, încălcare a încrederii și alte infracțiuni, conform datelor făcute publice marți.

 

Presupusul martor ar fi fost confidentul premierului și omul care îndeplinea acțiuni în numele lui, inclusiv completarea unor înțelegeri presupuse cu firma de comunicații Bezeq și încercarea de a vinde portalul media Walla. Mărturia lui Filber ar urma să îl incrimineze pe Netanyahu, potrivit unui raport publicat de Kan – Israel Public Broadcasting Corporation, neconfirmat și neinfirmat de ministrul Justiției.

 

Prim-ministrul este suspectat în cazul 4000, supranumit „cazul Bezeq”, de acțiuni în favoarea unui mogul media, Shaul Elovitch, pentru ca publicația controlată de acesta, Walla, să publice știri pozitive despre premier.

 

Se pare că unul din suspecții arestați în cursul anchetei în această săptămână este nimeni altul decât Nir Hefetz, consultantul media al lui Netanyahu. Bărbatul este acuzat de acceptare de mită și obstrucționarea justiției, oferind beneficii prin Ministerul Comunicațiilor către Bezeq, în schimbul portretizării media favorabile.