Decizia alimentează speculațiile apărute în spațiul public privind organizarea de alegeri anticipate.

Guvenrul lui Netanyahu a voz zguduit de demisia lui Lieberman, care a protestat astfel față de armistiţiul încheiat de Israel cu grupările palestiniene din Fâşia Gaza.

Partidul de extremă dreapta Yisrael Beitenu al lui Lieberman a ieşit din coaliţie, iar cei cinci parlamentari ai săi şi-au retras sprijinul faţă de guvern.

După întâlnirea dintre Bennett şi Netanyahu, un purtător de cuvânt al Partidului Likud al premierului a declarat că, deocamdată, acesta îşi va asuma portofoliul Apărării.

Netanyahu a discutat la telefon cu partenerii de coaliție și i-a îndemnat să facă tot posibilul pentru a nu prăbuși guvernul de dreapta.

Partidul Likud a dezminţit vineri că şeful guvernului se pregăteşte să ceară organizarea de alegeri anticipate, a declarat o sursă apropiată coaliţiei de guvernământ, după ce un apropiat al lui Naftali Bennett a afirmat că, în urma întâlnirii cu premierul Netanyahu, „s-a ajuns la un acord conform căruia continuarea actualei guvernări nu mai are sens, având în vedere lipsa dorinţei de compromis din partea partenerilor de coaliţie”, conform Agerpres.

 

Te-ar putea interesa și: