Israelul a început imediat să ia măsuri preventive pentru a se proteja de posibile represalii iraniene după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un raid american, operatiune considerată de premierul israelian Benjamin Netanyahu ca fiind deplin justificată.

Primul ministru Benjamin Netanyahu a lăudat Statele Unite și pe președintele Donald Trump pentru uciderea primului comandant iranian Qassem Soleimani într-o lovitură aeriană la primele ore de dimineață.

„Trump este demn de apreciere deplină pentru că a acționat cu hotărâre, cu putere și rapiditate”, a spus el reporterilor înainte de a pleca în Grecia. „Suntem pe deplin lângă Statele Unite în lupta sa pentru securitate, pace și autoapărare”.

Premierul a spus că „Israelul are dreptul să se apere. SUA au același drept. Soleimani este responsabil pentru moartea cetățenilor americani nevinovați și mulți alții. El plănuia atacuri suplimentare”.

Netanyahu și-a scurtat vizita în Grecia pe fondul conflictului fiind îngrijorat că ar putea să se răzbune iranienii pe statul evreu pentru uciderea de către SUA a puternicului șef al forței de elită Qassem Soleimani, notează timesofisrael

Te-ar putea interesa și: