Izabela Biră, 15 ani, din comuna Dioști, prietena Luizei Melencu, a cerut ajutor de la Poliție după ce a fost atacată cu parul și toporul în propria locuință. Polițiștii nu i-au acordat nici un sprijin. Ba, mai mult decât atât, au amenințat-o pe fată că o amendează, dacă mai sună la 112. Iar suspectul atacului reclamat de fată nu a primit nici măcar un avertisment.

Conform propriilor relatări Izabela a mers și ea cu Gheorghe Dincă la ocazie, ,,dar eram cu bunica și nu s-a întâmplat nimic.”  Acum, însă ea trece printr-un adevărat coșmar.

Fostul ei prieten, gelos, i-a intrat de două ori în curte cu toporul, dar poliția din comuna Dioști nu face nimic, tot pe ea o amenință cu amenda. ,,Atitudinea poliței împotriva fetei vine probabil din faptul că tatăl Izabelei a fost profesor de română și-i ajuta pe oameni să facă plângerile în care reclamau abuzurile poliției din comună. Tatăl i-a murit la începutul lui iulie și acum polițiștii se răzbună”, susține Sandu Ciobanu, tutorele legal al fetei de 15 ani.

Izabela Biră relatează că și în cazul ei, reacția plițiștilor a fost aproape similară cu cea din cazul Alexandrei Măceșanu: ,,Am sunat la 112. După o oră, nu venise nici un echipaj. Am mai sunat o dată. Polițistul de la telefon a spus că ei nu pot să zboare, să aștept”.

După o oră și jumătate, a venit și echipajul de la Secția 4 Coșoveni. Polițiștii erau supărați că am sunat de două ori. Se răsteau la mine: vrei să îți dăm amendă? De ce suni de două ori?”

Este vorba despre aceeași secție de poliție care s-a ocupat, într-o primă fază, de cazul dispariției Luizei Melencu și care i-au transmis mamei Luizei că fiica ei ,,a plecat cu un Făt-Frumos”, scrie Libertatea.

 

 

Te-ar putea interesa și: