Două persoane au fost reținute duminică dimineaţă la Nisa, suspectate că ar avea legătură cu atentatul de Ziua Națională a Franței, soldat cu 84 de morţi şi peste 200 de răniţi, informează BBC, care citează surse judiciare franceze. Este vorba de un bărbat şi o femeie, a căror reţinere ridică la şapte numărul suspecţilor aflaţi în custodia autorităţilor franceze. Printre ei şi soţia atacatorului de origine tunisiană, împuşcat mortal de poliţie după ce a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane. Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Până duminică, patru bărbați din anturajul tunisianului Mohamed Lahouaiej Bouhlel, autorul atacului de la Nisa, au fost reținuți și arestați preventiv, au declarat, pentru AFP, surse judiciare. Fosta soție a lui Bouhlel, reținută vineri, se afla sâmbătă dimineață în arest preventiv. Printre cei patru bărbați arestați, a căror identitate nu a fost precizată de sursa judiciară citată de AFP, unul a fost reținut vineri iar altul sâmbătă dimineața.

Hollande și celulita franțuzească

Parcă profitând de „breaking news”-ul din Turcia, președintele francez Francois Hollande, s-a dat la fund și, de două zile, n-a mai scos nicun cuvânt despre drama care a avut loc pe Coasta de Azur. După ce a scos un „porumbel” pe gură, declarând că e posibil să apeleze la rezerviști pentru a asigura protecția teritoriului, Hollande a tăcut brusc, după ce știrea puciului din Turcia a făcut înconjurul lumii. Morții săi erau mai puțini ca ai lui Erdogan.

Președintele Franței și-a făcut, după tipar, o „celulă de criză” care nu se știe ce face, în afară de a-și evalua propria celulită, a unui sistem incapabil să-și apere propriii cetățeni și, mai grav, pe oaspeții săi, căci, nu-i așa, majoritatea morților și a răniților de la Nisa au fost turiști