Evenimentul Zilei > Justitie > Nepotul decanului Baroului Vrancea şi ceilalţi 6 tineri reţinuţi pentru trafic de droguri, arestaţi
Nepotul decanului Baroului Vrancea şi ceilalţi 6 tineri reţinuţi pentru trafic de droguri, arestaţi

Nepotul decanului Baroului Vrancea şi ceilalţi 6 tineri reţinuţi pentru trafic de droguri, arestaţi

Cei şapte tineri din Vrancea şi Bucureşti reţinuţi pentru trafic de droguri de risc au fost arestaţi preventiv pentru 15 zile, printre aceştia aflându-se şi nepotul decanului Baroului Vrancea.

Potrivit anchetatorilor, cei şapte tineri au fost prezentaţi Tribunalului Vrancea, iar judecătorii au dispus arestarea lor preventivă pentru 15 zile, ei fiind suspectaţi că au constituit un grup infracţional organizat care se ocupa cu traficul şi consumul de droguri.

Printre cei şapte tineri arestaţi se numără şi Laurenţiu Ioanovici, nepotul decanului Baroului Vrancea, Ioan Ioanovici. Conform anchetatorilor, tinerii şi-au recunoscut faptele, mai puţin ruda decanului Baroului Vrancea, potrivit mediafax.ro

Cei şapte tineri au fost reţinuţi, luni, în urma a zece percheziţii domiciliare făcute, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Vrancea, de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi de procurori din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea.

 

Ce s-a găsit la percheziții

În urma percheziţiilor şi a unui flagrant, poliţiştii au ridicat telefoane mobile şi cântare electronice folosite în activitatea infracţională, aparatură specifică pentru realizarea unei culturi de canabis, 2.500 de lei, 50 de grame de canabis şi cinci grame de haşis.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna mai a acestui an, cei şapte ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi traficat aproximativ 700 de grame de canabis, obţinând din activitatea infracţională 40.000 de lei.

 

Intermediarul

Potrivit unor surse judiciare, gruparea ar fi fost iniţiată de trei dintre tineri, între care şi nepotul decanului la Baroul Vrancea. Acesta şi un alt tânăr procurau drogurile, printr-un intermediar, după care marfa era luată şi adusă la Focşani, unde intra în posesia altor doi membri ai grupării, care aveau sarcina de a o vinde, spun sursele citate.