Evenimentul Zilei > Politica > NEPOTISM în Uniunea Europeană! LISTA BEIZADELELOR trimise de politicienii români la Bruxelles
NEPOTISM în Uniunea Europeană! LISTA BEIZADELELOR trimise de politicienii români la Bruxelles

NEPOTISM în Uniunea Europeană! LISTA BEIZADELELOR trimise de politicienii români la Bruxelles

Politicienii noștri și-au trimis copiii la Reprezentanţa României de la Bruxelles, deși aceștia nu au aproape nicio experiență diplomatică, iar singurul criteriu pe baza căruia au ajuns acolo este numele părinților. Inclusiv fratele Irinei Tănase, iubita lui Dragnea, a ajuns să ne reprezinte țara în Uniunea Europeană.

În lista „piloșilor” întâlnim două cazuri intereseante:

Ramona Niţă face parte din secţia „Transport, Telecomunicaţii, Energie“ a Reprezentanţei. Este fiica fostului ministru PSD al Energiei, Constantin Niţă, condamnat vara trecută la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Niţă a fost eliberat în decembrie, după decizia CCR care a desfiinţat sentinţele date de completurile de cinci judecători de la Curtea Supremă. Procesul său va fi rejudecat.

 

Iulian Tănase se ocupă la Reprezentanţă de „Relaţii Comericale Externe“. Cine este Iulian Tănase? Fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea. Potrivit surselor diplomatice, Iulian Tănase a fost trimis la Bruxeles în urmă cu cinci ani, când relaţia dintre sora sa şi liderul PSD era la început. A rămas acolo la propunerea Ministerului pentru IMM-uri, condus de Radu Oprea, unul dintre apropiaţii lui Dragnea.

 

Lista completă a copiilor de politicieni ajunși la Bruxelles pe pile o găsitți pe adevarul.ro.