Evenimentul Zilei > International > NEPOTISM la cel mai ÎNALT NIVEL? Fiica lui DONALD TRUMP și postul de AMBASADOARE ONU
NEPOTISM la cel mai ÎNALT NIVEL? Fiica lui DONALD TRUMP și postul de AMBASADOARE ONU

NEPOTISM la cel mai ÎNALT NIVEL? Fiica lui DONALD TRUMP și postul de AMBASADOARE ONU

Donald Trump se află în momentul în care trebuie să aleagă o nouă ambasadoare a SUA la ONU și, desigur, favorita este chiar fiica sa, Ivanka Trump.

Numirea fiicei sale Ivanka în postul de ambasadoare a Statelor Unite la ONU „ar fi dinamită”, a afirmat marţi Donald Trump întrebat despre zvonurile care o vedeau în locul lui Nikki Haley, demisionară.

Preşedintele american a adăugat însă imediat că suspiciunile de nepotism ar împiedica probabil o asemenea desemnare. Iar Ivanka Trump a exclus această posibilitate într-un mesaj pe Twitter sub formă de punere la punct.

„Ştiu că preşedintele va numi o persoană formidabilă pentru a o înlocui pe ambasadoarea Haley. Această persoană nu voi fi eu”, a scris ea.

„Avem multe nume”, le-a explicat Donald Trump jurnaliştilor pe peluza de la Casa Albă de unde urma să plece cu elicopterul spre o reuniune publică în Iowa, în perspectiva alegerilor legislative de la jumătatea mandatului, din 6 noiembrie.

El a mai amintit numele lui Dina Powell, fostă responsabilă a Consiliului Naţional de Securitate al preşedinţiei SUA, "o persoană la care mă voi gândi".

„Vă voi spune ceva: oamenii care ştiu, ştiu Ivanka ar fi dinamită. Ştiţi însă că aş fi acuzat de nepotism, puteţi crede asta?”, s-a întrebat el, vizibil încântat să se joace în faţa jurnaliştilor cu ideea unei numiri a fiicei sale de 36 de ani în acest post cheie al administraţiei.

„Cred că Ivanka ar fi excepţională. Ceea ce nu înseamnă că o voi alege pe ea (…) Nu cred că există cineva care să aibă mai multă încredere în lume decât ea”, a continuat Donald Trump, conform Agerpres.