Alături de aceasta, în România vor veni alţi doi cunoscuţi apărători ai drepturilor omului: Gábor Gombos, din Ungaria, susţinător al drepturilor persoanelor cu handicap mintal, şi Marina Pisklakova, din Rusia, activistă împotriva violenţei domestice.

Proiectul "Spune adevărul puterii" prezintă poveştile a 51 de personalităţi din aproape 40 de ţări de pe cinci continente, prin intermediul unor interviuri realizate de Kerry Kennedy timp de doi ani.

Unele dintre personalităţile intervievate în carte sunt cunoscute pe plan internaţional – Václav Havel din Republica Cehă, Maica Helen Prejean şi Marian Wright Edelman din Statele Unite, precum şi laureaţii premiului Nobel – Dalai Lama, Arhiepiscopul Desmond Tutu, Elie Wiesel, Oscar Arias Sánchez, Rigoberta Menchú Tum, José Ramos-Horta şi Bobby Muller.

„Sunt foarte fericită să lansez Fundaţia Robert F. Kennedy Europe în România, în anul în care se împlinesc 20 de ani de la căderea lui Ceauşescu. Acesta este un efort de a le aminti oamenilor de triumful spiritului uman chiar şi asupra unor represiuni copleşitoare. «Spune adevărul puterii» îi prezintă pe unii dintre cei mai importanţi activişti pentru drepturile omului”
-Kerry Kennedy, Preşedinte al Robert F. Kennedy Foundation of Europe

Cu prilejul vizitei în România a fiicei lui Robert Kennedy, în perioada 7-9 aprilie, va avea loc premiera piesei de teatru inspirate de carte, expoziţia de fotografie a câştigătorului Premiului Pulitzer Eddie Adams, un simpozion dedicat drepturilor omului, precum şi un curriculum educaţional destinat liceelor.

CV

Kerry este fiica senatorul Robert F. Kennedy, cel care şi-a asumat rolul de lider politic al familiei după asasinarea fratelui său, preşedintele John F. Kennedy, în noiembrie 1963.

În timpul cursei sale pentru preşedinţie, Robert Kennedy a fost asasinat în Los Angeles în 1968, chiar în ajunul alegerilor primare din statul California, cruciale pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.