Evenimentul Zilei > Actualitate > Nepăsare la Timișoara. Flacăra Revoluției a fost stinsă, martirii lăsați în bălării
Nepăsare la Timișoara. Flacăra Revoluției a fost stinsă, martirii lăsați în bălării

Nepăsare la Timișoara. Flacăra Revoluției a fost stinsă, martirii lăsați în bălării

La 30 de ani de la Revoluție, martirii sunt tratați cu nepăsare. Imagini revoltătoare din Cimitirul Eroilor au fost surprinse de primul primul purtător de cuvânt al revoluției de la Timișoara.

Corneliu Vaida a făcut publice, mai multe fotografii cu dezastrul din Cimitirul Eroilor, unde sunt depuse plăcile comemorative ale martirilor uciși în urmă cu aproape 30 de ani pe străzile Timișoarei și care au fost ulterior arși la crematoriul ”Cenușa” din capitală. ”Cam așa cinstește administrația orașului memoria eroilor din Decembrie ’89! Flacăra eternă – stinsă, buruieni, mizerie… Nu-i bai, să vedeți la comemorarea de 30 de ani, ce piepturi bombate și discursuri înflăcărate vor fi! #rusinenicolaerobu”, a spus Vaida.

Iarba și buruienile au acoperit aproape complet mormintele simbolice ale eroilor, nemaifiind tunse de luni bune, iar flacăra din complexul – monument, care care ar trebui să ardă neîncetat în amintirea celor care și-au dat viața la Revoluție este acum stinsă. Motivul e cel puțin halucinant: Primăria Timișoara a întârziat plata facturii, iar alimentarea flăcării a fost sistată de furnizorul de gaz.

Viceprimarul Dan Diaconu a promis că luni situația va fi remediată, însă nu a avut explicații pentru halul în care a ajuns Cimitirul Eroilor peste vară.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: