Evenimentul Zilei > Actualitate > Nemții și argentinienii, pregătiți să cucerească lumea
Nemții și argentinienii, pregătiți să cucerească lumea

Nemții și argentinienii, pregătiți să cucerească lumea

Germania și Argentina își vor disputa, mâine, de la ora 22.00, în direct la TVR 1, supremația în fotbalul mondial. Confruntarea de la Rio de Janeiro va trage cortina peste cea de-a 20-a ediție a turneului final

Campionatul Mondial ce s-a desfășurat în această vară, în Brazilia, a ajuns la final și trebuie să răspundă la ultima întrebare. Cine va câștiga cea de-a 20-a ediție a turneului final? În ecuație vor intra repre zentativele Germaniei și Argentinei, care se vor întâlni duminică seara, de la ora 22.00 (în direct la TVR 1), la Rio de Janeiro, pe celebra arenă „Maracana”. Nemții par a fi ușor favoriți, după extraordinara victorie obținută în fața Braziliei, în semifinale (scor 7-1).

Refacerea, marea problemă a „pumelor”

Argentina nu a impresionat până acum, dar și-a croit drum către finală, datorită supervedetelor Lionel Messi, Angel Di Maria sau Gonzalo Higuain. Problema sudamericanilor, după victoria din semifinale, obținută în fața Olandei, a fost legată de refacere. „Să vedem ce putem face împotriva Germaniei. Ei au o zi în plus de odihnă, iar noi am jucat și prelungiri contra olandezilor”, s-a plâns selecționerul Alejandro Sabella.

„Mi-a spus că este foarte obosit”

Mai tranșant în ceea ce privește problema oboselii a fost Jorge Messi, tatăl celui mai bun fotbalist al Argentinei. „Leo mi-a spus că este foarte obosit. Își simte picioarele de parcă ar avea 100 de kilograme”, a spus Messi senior. Chiar și așa, cel care a cucerit de patru ori consecutiv „Balonul de Aur” nu ia în calcul un eșec în marea finală. „Trebuie să învingem cu orice preț, pentru a aduce un nou titlu mondial în Argentina. Nu ne permitem să greșim. Suntem conectați la miza jocului și vom face tot ce depinde de noi pentru a bucura 40 de milioane de argentinieni. Pentru noi toți, acesta va fi meciul vieții”, a spus atacantul spaniolilor de la FC Barcelona. Așa cum e și normal, Messi va primi o atenție specială din partea adversarilor de mâine.

Au descoperit cum poate fi blocat Messi

Joachim Low, selecționerul Germaniei, a spus că a descoperit o rețetă cu ajutorul căreia îl va bloca pe argentinian. „M-am tot gândit și am descoperit cum poate fi anihilat Lionel Messi. Normal că nu am să vă spun rețeta, o să descoperiți în timpul jocului, sper să ne și iasă tactica”, a afirmat tehnicianul. Înaintea finalei, oficialii Federației de Fotbal din Argentina au luat foc. Forul de la Buenos Aires a primit o amendă record din partea FIFA, pentru că, la conferințele de presă, selecționerul Alejandro Sabella nu a fost însoțit de cel puțin un jucător. Pentru că au sfidat regulile competiției, sud-americanii vor trebui să plătească suma de 247.000 de euro.

Spectacolul pariurilor atinge apogeul

Finala este așteptată cu mare interes și de casele de pariuri din întreaga lume, ce vor fi luate cu asalt de pasionații acestei activități. Germania – Argentina va fi întâlnirea pe care se va miza cel mai mult, de la acest turneu final. Conform predicțiilor făcute de bookmakeri, Germania este favorită să ducă trofeul la Berlin. Trupa lui Joachim Low este cotată cu 2.30 pentru un succes în 90 de minute. Argentinienii au 3.40, iar egalul, urmat implicit de prelungiri, este creditat cu 3.25. De asemenea, se anticipează că meciul nu va fi ofertant în goluri. Cei care mizează pe cel puțin trei reușite au un factor de multiplicare al sumei pariate de 2.50. În ceea ce privește jucătorii favoriți să marcheze, nu sunt surprize. Lionel Messi are cota 2.60, Thomas Muller 2.75, iar Miroslav Klose, recordmanul Cupei Mondiale, a primit 3.40. Jucătorul cu cele mai mici șanse de a puncta este argentinianul Jose Maria Basanta, creditat cu 23.00.

Drumul către marea finală

La acest Mondial, Argentina a făcut parte din Grupa F. „Pumele” au debutat cu o victorie, împotriva Bosniei, scor 2-1, apoi au învins Iranul, scor 1-0. Oamenii lui Alejandro Sabella au câștigat grupa după victoria din ultima întâlnire (3-2 cu Nigeria). În „optimi”, „alb-albaștrii” au eliminat Elveția (1-0), iar în „sferuturi” au depășit Belgia (1-0). Pentru a trece de semifinale, argentinienii au avut nevoie de lovituri de departajare, în meciul cu Olanda (4-2). Germania a câștigat Grupa G (4-0 cu Portugalia, 2-2 cu Ghana, 1-0 cu ), apoi a eliminat Algeria, în „optimi (2-1, după prelungiri). Nemții au trecut în „sferturi” de Franța (scor 1-0), iar în semifinale de Brazilia (7-1).