Nemţii, investitori la Avrig

Nemţii, investitori la Avrig

Oraşul Avrig, situat la 20 de kilometri de Sibiu pe drumul către Braşov, pare să fi devenit un fel de mină de aur pentru investitorii străini.

Cel puţin după cum susţin autorităţile locale, care se laudă că firme din Austria, Germania şi Danemarca şi-au manifestat deja interesul pentru dezvoltarea unor afaceri în zona industrială a oraşului.

Primăria Avrig se află deja în negocieri avansate cu două firme din producţia de utilaje de construcţii şi tractoare din Germania şi Austria. Cei doi investitori vor ocupa aproximativ 25 de hectare din zona industrială Avrig Sud. „Sunt negocieri care se vor finaliza cu contracte concrete. Vor fi, în primă fază, între 500 şi 1.000 de noi locuri de muncă, iar investiţiile ajung la câteva zeci de milioane de euro“, explică Arnold Klingeis, primarul din Avrig. Surse din cadrul Primăriei Avrig susţin că unul dintre cei doi investitori ar fi concernul austriac Industrie Holding, care ar vrea să realoce în România o parte din producţia din Austria şi Franţa. „Zona Avrig 1 are 60 de hectare, dar se poate dezvolta până la 300 de hectare. Noi ducem utilităţile la marginea zonei, iar preţul de vânzare a terenurilor este, în prima fază, de 5 euro pe metru pătrat. În faza a doua se va licita cu 15 euro metrul pătrat“, adaugă primarul Arnold Klingeis. Facilităţi la taxe şi impozite

Pentru a atrage investiţiile în zonă, autorităţile locale vor acorda firmelor reduceri la impozitele şi taxele locale. „Reducerea va fi de cel puţin 50%, iar perioada poate fi de la câteva luni la câţiva ani, în funcţie de ce aduc investitorii“, spune primarul Klingeis. În ceea ce priveşte forţa de muncă, administraţia locală nu-şi face griji. „Există forţă de muncă disponibilă în localităţile şi satele învecinate Avrigului. Nu ne facem probleme nici noi şi nici investitorii că nu va fi forţă de muncă“, conchide Arnold Klingeis.

Ne puteți urmări și pe Google News

AVRIGUL VECHI

Hotel de cinci stele ridicat de danezi

Potrivit autorităţilor locale, o firmă din Danemarca doreşte să dezvolte, în următorii doi ani, un centru de conferinţe, care va cuprinde un hotel de cinci stele şi un cartier rezidenţial cu 40 de vile. Investiţia va fi ridicată la doi kilometri de oraş, într-o zonă cunoscută sub numele de Avrigul Vechi. „Conform solicitării firmei din Danemarca, se vor crea aproximativ 300 de locuri de muncă. Suntem în discuţii avansate pentru acest proiect“, susţine primarul Arnold Klingeis. În plus, autorităţile locale vor să amenajeze, pe un teren de 100 de hectare, o zonă de recreere, al cărei principal punct de atracţie va fi o grădină zoologică.