Victor Ponta a susținut că Nelu Iordache „a furat banii” UE, lucru care ar fi fost constatat în urma unui control efectuat de OLAF. Toate aceste acuzațîi au fost lansate de Victor Ponta în urma interviului pe care Nelu Iordache l-a acordat pentru Lumeajustitiei.ro, în care a susținut că fostul premier i-a transmis că o să aibă grijă să fie arestat

După afirmățiile lui Victor Ponta, omul de afaceri Nelu Iordache a făcut pentru Lumejustitiei.ro o serie de precizări. De asemenea, Iordache a transmis documente care prezintă dovada conform căreia nu a existat niciodată un control al OLAF, așa cum a susținut Victor Ponta, ci un control DLAF, „condus la acea vreme de bunul sau prieten, procurorul DNA Claudiu Dumitrescu”, control care, susține Iordache, s-ar fi făcut la ordinul direct al lui Victor Ponta.

Nelu Iordache subliniază că toate „minciunile” lui Ponta pot fi demontate cu documente și declarațîi făcute de foști oficiali europeni.

Prezentăm în continuare precizările făcute de Nelu Iordache pentru Lumeajustitiei.ro.

Domnul Victor Ponta minte cu nerușinare! Controlul despre care domnia să a afirmat ieri, că ar fi fost făcut de OLAF (Oficiul European de Lupta Antifraudă), a fost făcut de fapt de DLAF (Departamentul de Lupta Antifraudă), department din cadrul Guvernului României condus la acea vreme de bunul sau prieten, procurorul DNA Claudiu Dumitrescu. Iată pun la dispoziție documentul care dovedește acest lucru (vezi foto doc). Evident că acest control al DLAF s-a făcut la ordinul direct al lui Victor Ponta. Mai mult de atât, țîn să subliniez că domnul Ponta minte grosier și atunci când afirmă că Programul Operațional Transporturi pentru România ar fi fost blocat din cauza lui Nelu Iordache și a Romstrade! Chiar Jose Manuel Barroso, fostul Președinte al Comisiei Europene, bunul prieten al domnului Victor Ponta, declara în martie 2012 că Programul Operațional Sectorial Transporturi pentru România a fost blocat parțial, atenție! parțial, din cauza corecțiilor financiare greșit executate de diverse autorități contractante din domeniul Transporturilor și din cauza unor conflicte de interese ale unor conducători de instituțîi publice din domeniul Transporturilor precum și ale unor președinți de Consilii Județene din acea vreme. Ba chiar și domnul Leonard Orban, cel care în guvernul USL condus de Victor Ponta îndeplinea funcția de ministru al Afacerilor Europene declara într-un interviu din decembrie 2012 pentru Hotnews faptul că problemele cele mai mari la Programul Operațional Sectorial Transporturi pentru România au apărut din cauza programelor de investiții de la CFR și a conflictelor de interese semnalate la diverse autorități central și locale. Că Victor Ponta minte cu o ușurință demnă de cauze mai bune, nu mai surprinde pe nimeni, domnia sa este unanim recunoscut pentru miile de minciuni pe care le aruncă în spațiul public de atâția ani de zile, dar iată că sunt situații când minciunile sale pot fi demontate cu documente și declarații ale unor foști oficial europeni. Așadar, țîn să îi transmit fostului premier, că epoca în care, în România spusele lui Victor Ponta zis Minciunică, erau litera de lege, a apus”.

Iată declarația lui Victor Ponta acordată pentru stiripesurse.ro după acuzațiile inițiale ale lui Nelu Iordache

„Firma Romstrade (n.red. – deținută de Nelu Iordache) a câștigat în 2011 licitația din fonduri europene pentru autostrada Arad – Nădlac. A semnat contractul și a luat un avans de cam 4 milioane de euro de la UE. A transferat toți banii prin alte firme ale lui. În 2012, când au venit subcontractorii să îi plătească pentru ce lucrau, nu le-a dat banii (că nu avea) și aceștia l-au reclamat. În urmă controlului făcut de OLAF și de Autoritatea de Management de la Ministerul Transporturilor, s-a constatat în 2012 că a furat banii și s-a reziliat contractul. Din cauza lui a fost suspendat și tot Programul Operațional Transporturi pentru România cam 1 an de zile. A trebuit să reziliem și să facem altă licitație, am întârziat autostrada 2 ani și am dat de la Buget banii (că el a băgat Romstrade în insolvență). Nu mă încălzește cu nimic faptul că a luat el 6 ani de la Tribunal! Acum, în 2018, a prins și el curaj că scapă cu modificările la Codul Penal făcute de Dragnea și rămâne și cu milioanele furate! Toți hoții că Iordache și Vanghelie acum speră că îi scapă Dragnea de pușcărie și rămân și cu toți banii furați”.