„În spatele arestarii mele au stat Victor Ponta și alte grupuri de interese cum ar fi grupul de la Cluj, ai cărui componenți sunt bunii prieteni ai fostului prim-ministru”, a afirmat acesta la emisiunea lui Andrei Bădin, pe B1Tv.

Iordache a povestit cum au decurs lucrurile în perioada în care el era supranumit „regele asflatului”, iar Victor Ponta era premier. Iordache spune că Victor Ponta declanșase o operațiune de sufocare a afacerii lui, Romstrade, care era prosperă. Spune că Ponta le-ar fi cerut celor de la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi să nu îi mai facă plățile pentru lucrările pe care le avea la ei și să îi rezilieze pe bandă rulantă toate contractele. Moment în care Iordache a decis să-l înfrunte pe Ponta. „M-am deplasat la Bacău pentru a-l întâlni pe premierul României, și, chiar pe pista aeroportului, în prezența angajaților mei de acolo și a tuturor acelora care îl însoțeau pe Victor Ponta, acesta mi-a strigat suficient de tare, în așa fel încât să fie auzit de toți cei prezenți: Vezi că în câteva zile te arestez!”, a afirmat Iordache. Omul de afaceri a fost arestat peste câteva zile,pe 2 decembrie 2012.

 

Ponta spune că Iordache „a topit” 4 milioane de euro din fonduri UE

Fostul premier Victor Ponta a reacționat ieri la declarațiile făcute de Iordache. „Firma Romstrade a câștigat în 2011 licitația din fonduri europene pentru autostrada Arad – Nădlac. A semnat contractul și a luat un avans de cam 4 milioane de euro de la UE. A transferat toți banii prin alte firme ale lui. În 2012, când au venit subcontractorii să îi plătească pentru ce lucrau, nu le-a dat banii (că nu avea) și aceștia l-au reclamat. În urma controlului făcut de OLAF și de Autoritatea de Management de la Ministerul Transporturilor, s-a constatat în 2012 că a furat banii și s-a reziliat contractul. Din cauza lui a fost suspendat și tot Programul Operațional Transporturi pentru România cam 1 an de zile. Toți hoții, ca Iordache și Vanghelie, acum speră că îi scapă Dragnea de pușcărie și rămân și cu toți banii furați”, a declarat Ponta pentru stiripesurse.ro