Între atât de multe lupte la "nivel înalt", dintre care majoritatea ţin de sfera politicului, angajaţii din Televiziunea Publică nu mai înţeleg nimic. Realizatorii nu ştiu ce se va întâmpla cu emisiunile lor din toamnă, iar contractele semnate la începutul anului se renegociază acum.

"Pe aici totă lumea aşteaptă ceva"

După ce "La mustaţă", show-ul de pe TVR 2 a fost trecut pe lista emisiunilor "bugetofage" şi fără au­dienţă, Constantin Trofin nu are nici cel mai mic indiciu despre ce va urma. "Nu ştiu nimic. Pe aici, toată lumea aşteaptă ceva. Ca stare de spirit, simt că nu mai am chef să fac vreo emisiune câte zile voi avea. Aştept să văd cum va primi noua conducere show-ul meu. Nici nu ştiu dacă voi mai avea cu cine să lucrez, pentru că mulţi oameni nu au fost plătiţi de mai multe luni", a spus Trofin.

Şi pentru Dan Manoliu ce va urma la TVR este un semn de întrebare.

"Deocamdată nu se simte schimbarea. De curând, au fost aleşi reprezentanţii salariaţilor în viitorul CA. Valentin Nicolau a obţinut 1.400 de voturi, în timp ce Sorin Burtea a avut 650, ceea ce demonstrează că unii doresc schimbare, iar ceilalţi l-au votat pe cel care le asigură locurile de muncă", spune redactorul-şef al departamentului Divertisment.

Pentru producător este dureros că "toţi suntem arătaţi cu degetul, deşi nu toţi am contribuit esenţial la dezastrul de acum. Conducerile vin şi pleacă, noi rămânem. TVR nu e făcută doar din oameni care stau drepţi. Pentru mine jocurile exterioare sunt clare. Probabil deranjăm celelalte televiziuni fiindcă avem publicitate şi fonduri publice. Văd ce se vorbeşte pe la alte posturi". În ceea ce priveşte problemele pe care le întâmpină un angajat când vine o nouă conducere, producătorul spune că "iniţial eşti privit cu neîncredere, ca «omul fostului» şi cam un an stai pe bară".

"Acum ne umilim să facem ceva. «Mamaia copiilor» este un contract semnat din luna martie, acum îl renegociem deoarece nu mai avem bani de diurnă.
Chiar dacă noi vom fi sau nu aici, o televiziune publică puternică trebuie să existe", a spus Dan Manoliu.

Toţi suntem arătaţi cu degetul deşi nu toţi am contribuit esenţial la dezastrul de acum

PDL exclus din CA al TVR

Comitetul liderilor de grup de la Camera Deputaţilor şi Senat au decis ca PDL să nu primească niciun loc în Consiliul de Administraţie al TVR. PSD-ul va primi trei locuri, PNL-ul tot trei, iar UNPR şi UDMR câte un loc. Liderul depu­taţilor PDL, Mircea Toader, a anunţat că PDL va contesta la Curtea Consti­tuţională decizia.

"PDL a fost exclus total şi nu ni s-a dat niciun fel de funcţie pe care să o recomandăm noi în CA al TVR. Împărţirea pe care am calculat-o noi în funcţie de numărul actual de parlamentari este următorul: PDL are 3 membri din care urma să cedeze unul UNPR, UDMR unul, PSD – trei şi PNL – trei", a spus Toader.

Televiziunea Publică trece la strategia de criză

Astăzi, TVR a comunicat că în conformitate cu strategia de programe aferentă grilelor de vară, aprobată prin Hotărârile Consiliului de Programe şi Comitetului Director şi avizată de Consiliul de Administraţie, producţiile SRTV au trecut, din 16 iunie 2012, într-un regim special de difuzare.

Ca urmare a situaţiei financiare actuale, s-a luat decizia ca grilele de vară să se axeze pe redifuzări, pentru ca fiecare canal să se încadreze în bugetele alocate.

Din 23 iunie, programele realizate în studiourile mari ale TVR nu mai figurează în grilă ca producţii curente, rămânând ca Direcţia Emisiuni Informative şi Sport să folosească studiourile 10, 11 şi 12, într-un regim de producţie adecvat resurselor disponibile şi cu formate aferente concepţiilor sceno-tehnice ale studiourilor.

Pentru această vară TVR 1 continuă transmisiunile în direct ale competiţiilor sportive. După EURO 2012, se va difuza Olimpiada de la Londra, care va începe pe 27 iulie.

Se vor difuza, în premieră, noi sezoane ale serialelor "Anatomia lui Grey" (sezonul 7) şi "Dr. House" (sezonul 5). Din 28 iunie debutează un nou serial coreean cu tematica istorică, "Legendele palatului: Copacul cu rădăcini adânci". După miezul nopţii este programată redifuzare serialul "Mad Men", ajuns acum la sezonul al treilea.

"Distractis" şi "Televiziunea copiilor" vor intra în vacanţă de pe 30 iunie, iar "Dănutz SRL" va mai avea ediţii până la jumătatea lunii iulie.

Filme artistice în premieră

În ceea ce priveşte filmele artistice, în această vară majoritatea sunt premiere, iar redifuzarile sunt, în general, ale unor filme bine cotate. Printre titlurile cele mai importante se numără: "În vacanţă" (Franţa, 2002) Cu: Charlotte Rampling şi Jacques Dutro; "Diamant 13" (Franţa, 2007) Cu: Gerard Depardieu şi Olivier Marchal, sau "Hulk uriaşul" (SUA, 2003) Cu: Eric Bana şi Jennifer Connelly.

28 iunie
este data la care va debuta un nou serial coreean cu temă istorică: "Legendele palatului: Copacul cu rădăcini adânci"

Citiţi şi:

  • Dan Turturică, scos fără explicaţii din grila TVR
  • Ponta şi Antonescu şi-au trimis lustragiul să depolitizeze Tvr
  • DEZVĂLUIRI. TVR se pregăteşte să dea numai reluări şi nu a plătit, încă, taxa de înscriere a României la Eurovision. Cum s-a ajuns la faliment după 20 de ani de control politic