Negrii din New York ies în stradă pentru a o susține pe victima lui Strauss-Kahn

Negrii din New York ies în stradă pentru a o susține pe victima lui Strauss-Kahn

Nafissatou Diallo, camerista care îl acuză pe fostul șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, de agresiune sexuală, are toată susținerea comunității de culoare din New York. O nouă manifestație a negrilor este prevăzută să aibă loc azi, în Harlem, cu scopul de a cere continuarea anchetei.

Comunitatea de culoare din New York se mobilizează pentru a o sprjini pe presupusa victimă a politicianului francez, scrie ziarul Le Figaro. Demersul are loc după ce credibilitatea femeii care susține că a fost agresată sexual de DSK a început să fie pusă sub semnul întrebării de anchetatori, dar și de presă.

Cel care a dat semnalul a fost senatorul democrat Bill Perkins, personaj emblematic al comunității de culoare din Harlem. Acesta a lansat duminica trecută un apel în care cerea continuarea anchetei în cazul Dominique Strauss-Kahn. La doar câteva zile, cinci reprezentanți ai unei asociații de polițiști de culoare din America au manifestat în fața tribunalului din Manhattan față de turnura ”rasistă” și ”discriminatorie” pe care ar fi luat-o cazul.

Mărturia falsă a cameristei, dezvăluită de biroul procurorului în cursul unei şedinţe ce a avut loc la 1 iulie, pare să compromită deschiderea unui proces împotriva lui DSK, iar abandonarea acuzaţiilor la adresa politicianului este tot mai vehiculată.

Ne puteți urmări și pe Google News