„Mi-a spus că aș fi persoana cea mai potrivită (…) I-am mulțumit, dar am declinat această propunere pentru că vreau să muncesc aici până în ultima clipă”, a spus Gabriela Firea la Digi24.

Viorica Dăncilă a trimis marți la Bruxelles o nouă propunere a Guvernului pentru funcția de comisar european în persoana fostului ministru pentru Afaceri Europene Victor Negrescu.

După nominalizarea de comisar european făcută de Dăncilă, Klaus Iohannis a reacționat spunând că premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat din partea României pentru poziția de comisar european.

“Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european, care îi revine României”, a afirmat Iohannis, într-o declarație de presă, după ce Dăncilă l-a propus pe Victor Negrescu în funcția de comisar european.

Șeful statului a “avertizat-o” pe Viorica Dăncilă “să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziție și să nu transmită nicio propunere către președinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen”.