Evenimentul Zilei > International > Negocieri de foc pe tema Brexitului. Juncker, față în față cu Johnson
Negocieri de foc pe tema Brexitului. Juncker, față în față cu Johnson

Negocieri de foc pe tema Brexitului. Juncker, față în față cu Johnson

Premierul britanic Boris Johnson se va întâlni luni, 16 septembrie, la Luxemburg cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a discuta despre Brexit, a anunţat vineri guvernul britanic, informează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

La Bruxelles, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a precizat că cei doi lideri urmează să aibă un dejun de lucru.

Boris Johnson are prevăzute de asemenea discuţii cu premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Întâlnirea dintre Johnson şi Juncker are loc în contextul în care şeful executivului britanic încearcă să renegocieze acordul privind ieşirea ţării sale din blocul comunitar încheiat cu UE de fostul guvern de la Londra, în vederea găsirii unui compromis înainte de data prevăzută actualmente pentru retragere, 31 octombrie.

Joi, preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a afirmat că guvernul britanic nu a făcut Bruxelles-ului niciun fel de noi propuneri privind Brexitul şi că Uniunea Europeană este pregătită să amâne din nou data retragerii Marii Britanii, dacă Londra va furniza un motiv bun.

Parlamentul European trebuie să voteze orice acord de Brexit, convenit între UE şi Marea Britanie, pentru ca acesta să intre în vigoare. Boris Johnson susţine că ţara sa va ieşi din UE cu sau fără acord pe 31 octombrie.