Evenimentul Zilei > Politica > NEDUMERIREA lui Dan Pavel: „CĂPŞUNARII şi HOŢII ROMÂNI din Spania vor INDEPENDENŢA CATALONIEI?”
NEDUMERIREA lui Dan Pavel: „CĂPŞUNARII şi HOŢII ROMÂNI din Spania vor INDEPENDENŢA CATALONIEI?”

NEDUMERIREA lui Dan Pavel: „CĂPŞUNARII şi HOŢII ROMÂNI din Spania vor INDEPENDENŢA CATALONIEI?”

Politologul şi scriitorul Dan Pavel le aminteşte (pe Facebook) românilor care critică referendumurile pentru independenţă din Kurdistan şi Catalonia că ignoră principiul sutodeterminării naţiunilor, consacrat de Woodrow Wilson.

EVZ vă prezintă declaraţiile lui Dan Pavel.

Habarniştii români

Referendum pentru independenţă în Kurdistan şi Catalonia. Tot felul de personaje comentează în mod defavorabil despre referendumurile pentru independenţă din Kurdistan şi Catalonia. Habarniştii ignora faptul că Woodrow Wilson a consacrat la sfârşitul WW I principiul autodeterminării naţiunilor. Pentru românii habarnişti, dar care îi atacă pe cei din Kurdistan ori Catalonia, acest principiu era benefic doar pentru români. Dar cine decide care este limita? Care naţiuni au dreptul la autodeterminare şi care nu? Dacă îi lăsăm să decidă pe cei care culeg căpşuni în Spania sau pe cei care fură şi jefuiesc în Spania, cum credeţi că vor vota ei?”, întreabă Dan Pavel.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News