Neamţ: Lacul Bicaz, acoperit de sute de mii de PET-uri

Neamţ: Lacul Bicaz, acoperit de sute de mii de PET-uri

Lacul de acumulare de la Bicaz a devenit din nou o mare de PET-uri după ce precipitaţiile abundente din ultima vreme au adunat toate gunoaiele de pe malurile pâraielor ce se varsă în lac.

Pe luciul de apă, mai ales în zona barajului şi în golfuleţele din dreptul satelor aflate pe malul lacului, plutesc milioane de PET-uri de bere, suc sau apă minerală, tuburi de spray, dar şi resturi vegetale sau anvelope. De vreo două săptămâni, zeci de angajaţi de la Hidroelectrica, Romsilva, Apele Române, ISU, elevi sau muncitori plătiţi cu ziua culeg în bărci, şalupe, vaporaşe sau saci deşeurile pe care le-au lăsat alţii în urma lor. Astfel, până acum au fost strânse în jur de 20,5 tone de recipiente din plastic.

Până acum nu au fost aplicate amenzi, acestea urmând a fi aplicate după finalizarea acţiunii de ecologizare. „După ce luciul de apă va fi curăţat, vom da şi sancţiuni primăriilor sau firmelor care nu se implică în tot ceea ce ţine de respectarea normelor de mediu“, spune Neculai Bucşă, directorul Gărzii de Mediu Neamţ. Între timp, turismul în zonă are cel mai mult de suferit de pe urma gunoaielor care poluează lacul de acumulare de la Bicaz.

Ne puteți urmări și pe Google News