Cătălin Cîrstoiu a efectuat o vizită la Spitalul Fundeni, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. În calitate de medic, candidatul PSD-PNL la Primăria Capotalei a subliniat importanța infrastructurii care susține furnizarea serviciilor medicale și a stat alături de pacienți.
În acest context, medicul Cîrstoiu a vorbit despre problemele și neajunsurile din spitalele bucureștene, dar a propus și o serie de soluții pentru rezolvarea lor.
Cătălin Cîrstoiu, despre deficiențele spitalelor bucureștene
„Eu cred că primul lucru e să dezvoltăm o strategie integrată a serviciilor medicale, tocmai pentru a ne adresa pacienţilor. Ăsta e primul lucru pe care trebuie să-l facem.
Şi, doi, cred că a venit vremea unei regândiri a ASSMB-ului, pentru că eu cred că trebuie să stimulăm toate spitalele astea care au nevoie de completarea schemei de personal, deci şi de stimularea suplimentară a specialiştilor din spitale.
Dar, despre asta vom avea timp să vorbim, pentru că prima lansare publică a programului va fi pe Sănătate”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu.
Candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei susține implementarea unei infrastructuri de sănătate bine dezvoltate și adaptate nevoilor actuale ale sistemului medical.
El subliniază importanța respectării standardelor necesare pentru o infrastructură medicală eficientă, care să ofere servicii adecvate pentru persoanele bolnave.
Soluția pentru lipsa apei calde și a căldurii
În ceea ce privește problemele punctuale, dar frecvente din spitale în ultimii ani, precum lipsa apei calde și a căldurii, Cătălin Cîrstoiu spune că o microcentrală dedicată ar putea rezolva aceste probleme.
„Şi la Fundeni ca şi la Universitar, din când în când vezi că mai rămâi fără apă caldă, fără căldură. În spital sunt oameni care au nevoie de condiţii.
Mă bucur că agreăm împreună soluţia că o centrală, o microcentrală de trigenerare pentru platforma Fundeni, ca şi la Universitar, ar rezolva aceste probleme. Din păcate, o problemă care este fezabilă prin proiecte, printr-o viziune”, a explicat medicul.
Cătălin Cîrstoiu, printre pacienți de Ziua Mondială a Sănătății
Medicul consideră că deviza Zilei Mondiale a Sănătății, „Sănătatea mea, dreptul meu”, ar trebui să fie un principiu valabil atât pentru medici, cât și pentru pacienți, deoarece aceștia sunt beneficiarii serviciilor medicale.
Cătălin Cîrstoiu și-a dedicat Ziua Mondială a Sănătății pacienților, petrecând timp printre aceștia. Acesta a transmis și un mesaj din Camera de gardă a Spitalului Universitar:
„O duminică după-amiază obișnuită la Spitalul Universitar. Plin în camera de gardă ortopedie, plin în UPU și coadă de smurduri afară. De peste 25 de ani sunt aici pentru oameni, ca să-i facem bine. E timpul sǎ vindecăm şi Bucureştiul!”