România nu se va confrunta, cel puţin până în martie, cu inundaţii sau alte fenomene extreme.

"Anul 2009 pare un an optim, atât din punct de vedere meteorologic, cât şi agrometeorologic. Ne aşteptăm să fie secetă pe o zonă foarte mică în comparaţie cu anii 2007 şi 2006. Rezerva de umiditate este optimă pe cea mai mare suprafaţă a ţării", a anunţat Ion Sandu, citat de RTV.
Noiembrie

Luna viitoare, temperatura se va înscrie în limitele prevăzute. În jurul datei de 24 noiembrie, vom avea parte de prima ninsoare. Vor cădea între 40 şi 60 de litri de precipitaţii pe metru pătrat.

Decembrie

În această lună se vor înregistra temperaturi de la -2 la 2 grade Celsius, cu precipitaţii de 43.2 litri pe metru pătrat.

Ianuarie

Potrivit prognozei prezentate de preşedintele ANM, temperaturile mai scad cu câteva grade în prima lună a anului viitor, înregistrându-se între -4 şi -2, cu o medie climatologică de -3 grade Celsius. Precipitaţiile vor atinge 40-60 de litri pe metru pătrat.

Februarie

Meteorologii au precizat că temperaturile din această lună se vor înscrie în limitele normale. Vor cădea între 40 şi 60 de litri de precipitaţii pe metru pătrat.

Martie, Aprilie

Aceeaşi situaţie şi în martie şi aprilie, când temperaturile şi precipitaţiile se vor înscrie, de asemenea, în limitele climatologice.